Grindeanu: Au fost doua atacuri cibernetice de amploare; trebuie sa identificam cele mai bune solutii pentru cetateni

PNL

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, ca, in aceasta luna, au avut loc doua atacuri cibernetice de amploare, precizand ca este nevoie sa fie identificate “cele mai bune solutii” in beneficiul cetatenilor si al economiei romanesti, informeaza AGERPRES.

“Numai in aceasta luna au fost doua atacuri cibernetice de amploare. Au produs socuri intregii lumi si au aratat ca trebuie sa ne pregatim mai bine si sa fim mai eficienti. Cunosc bine interesul comunitatii bancare pentru o mai buna valorificare, la toate nivelurile, a potentialului oferit de noile tehnologii si va pot spune ca avem aceleasi obiective. E nevoie sa identificam si sa folosim cele mai bune solutii in beneficiul cetatenilor si economiei romanesti”, a declarat Grindeanu, la Forumul Pietei Financiare, organizat, la Bucuresti, de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

De asemenea, seful Executivului i-a asigurat pe participantii la eveniment de “toata deschiderea” Guvernului.

“Consider oportuna propunerea ARB de a constitui un grup de lucru interministerial, din care sa faca parte si reprezentantii comunitatii bancare si care sa pregateasca temeinic acest proces. Nu este un proces usor, dar trebuie sa-l facem. (…) Ar fi pacat sa ratam aceasta oportunitate, mai ales ca Romania traverseaza o perioada extrem de buna din punct de vedere economic”, a spus Grindeanu.

Seful Guvernului a reiterat faptul ca Romania are o economie in crestere, “cea mai mare” din UE.

“Exporturile sunt la un nivel record, investitiile straine directe au crescut cu 22,9%, productia industriala s-a majorat cu 7,3% si s-au creat peste 100.000 de noi locuri de munca stabile, cu norma intreaga, in primele patru luni din 2017. Toate aceste lucruri se vad in cresterea nivelului de trai al oamenilor”, a sustinut Grindeanu.

Totodata, Grindeanu a spus ca tematica forumului se refera la “o viziune pentru 2020”, fiind “ambitioasa”, in contextul international.

“E ambitioasa pentru ca lucram cu foarte multe necunoscute, poate astazi mai mult decat oricand. Dar stiu sigur ca toti ne dorim acelasi lucru, o Romanie dinamica, prospera, conectata fizic si virtual la infrastructura europeana si nu numai, o Romanie in care copiii nostri sa-si doreasca sa traiasca, iar oamenii de afaceri sa vrea sa investeasca”, a aratat Grindeanu.

Potrivit acestuia, educatia financiar-bancara a populatiei este un domeniu in care trebuie facut mai mult.

“Acesta este un domeniu in care trebuie sa facem mai mult, ca sa folosim avantajele, dar sa fim pregatiti si pentru provocarile pe care tehnologia si inovatia le au. Scoala trebuie, intr-adevar, sa creasca nivelul de alfabetizare financiara a romanilor, dar aici cred ca intervine si rolul dumneavoastra, de a explica mai bine instrumentele si avantajele, mai ales in zonele unde acoperirea bancara este redusa”, le-a mai spus Grindeanu participantilor la Forumul Pietei Financiare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2