Grindeanu a cerut ANAF sa continue aplicarea masurilor pentru cresterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Sorin Grindeanu a cerut Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa continue aplicarea masurilor necesare pentru imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

„Premierul a cerut ANAF sa continue aplicarea celor 14 masuri care au scopul sa imbunatateasca gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat si a subliniat ca va continua sa urmareasca personal activitatea ANAF”, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, seful Executivului a analizat impreuna cu ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, si cu presedintele ANAF, Bogdan Stan, cresterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat prin masuri de combatere a evaziunii fiscale si de imbunatatire a conformarii la plata a contribuabililor. Intalnirea celor trei oficiali a avut loc miercuri dimineata, la Palatul Victoria, potrivit programului sefului Executivului.

Pe 13 aprilie, presedintele ANAF, Bogdan Stan, a anuntat ca cele 14 masuri asumate pentru imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat au fost implementate.

„In urma discutiilor din 3 martie, pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, ne-am asumat un set de 14 masuri pentru implementare, termenul lor fiind 15 aprilie. (…) Toate cele 14 masuri sunt implementate astazi. Unele dintre ele, care necesitau emiterea unor ordine de presedinte ANAF, sunt pe circuitul de avizare catre Ministerul de Finante, iar cel privind spatiul privat virtual este spre avizare catre Ministerul Comunicatiilor”, spunea Bogdan Stan.

Pe de alta parte, Ministerul Finantelor Publice a anuntat marti ca executia bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017 s-a incheiat cu un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentand 0,19% din PIB. Comparativ, in trimestrul I din 2016, bugetul general consolidat a inregistrat un excedent de 3 miliarde lei, respectiv 0,4% din PIB, potrivit datelor MFP, date publicitatii anul trecut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2