Grindeanu despre gratiere: Asteptam concluziile MJ si adoptam solutia cea mai buna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Sorin Grindeanu a declarat ca i-a cerut ministrului Justitiei sa prezinte concluziile care se vor desprinde dupa dezbaterea publica legata de gratiere si modificarea Codurilor penale, astfel incat, dupa aceea, „asumat”, sa se mearga inainte si sa fie adoptata „solutia cea mai buna”, informeaza AGERPRES.

„Maine are loc o dezbatere publica. I-am cerut ministrului Justitiei sa imi prezinte concluziile ministerului si calea pe care o sa urmam in perioada urmatoare, pentru ca e absolut necesar sa stiu pozitia titularului de fila astfel incat, asumat inainte mergem si adoptam solutia cea mai buna. Deocamdata, toata aceste lucruri sunt la Ministerul Justitiei care are datoria in perioada urmatoare sa vina cu ceea ce inseamna masuri din acest punct de vedere, gratiere si nu doar gratiere”, a afirmat Grindeanu, duminica, la Antena 3.

El a precizat ca pe acest subiect va fi luata „o decizie ferma”.

„Astept propunerile din partea Ministerului Justitiei, nu vreau sa ma antepronunt. Aceste propuneri, sper sa vina in urmatoarele zile astfel incat sa luam o decizie ferma in ceea ce priveste acest subiect”, a adaugat premierul.

Grindeanu a sustinut ca modalitatea in care vor fi adoptate masurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale va fi fie prin ordonanta de urgenta, fie prin asumarea raspunderii Guvernului, fie prin proiect de lege. „Toate aceste trei modalitati sunt absolut legale”, a afirmat seful Executivului.

Potrivit premierului, nu doar gratierea rezolva problemele din penitenciare, ci este nevoie si de alte masuri.

„Am prevazut in bugetul pe anul acesta la Ministerul Justitiei sume de bani astfel incat sa se dubleze alocatia pentru hrana. Stiu ca ministrul Justitiei in aceste zile a facut un tur (…) in foarte multe penitenciare pentru a vedea conditiile. (…) Mai trebuie sa facem masuri alternative. (…) Si gratierea face parte din masurile pe care trebuie sa le luam, impreuna cu celelalte.

Astept de la Ministerul Jsutitiei, ca si prim-ministru, pentru ca pana in acest moment (…) nu-mi este foarte clar ce vor propune, dar e dreptul Ministerului Justitiei, ca si titular, sa vina cu propunerea pe care o considera cea mai potrivita din acest punct de vedere si o vor face”, a subliniat Grindeanu.

Prim-ministrul a subliniat, in context, ca Guvernul trebuie sa fie foarte atent „nu neaparat pe continut, ci pe proceduri”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. mmm

  dezbaterea publica aia la care iau parte maxim 50 de oameni ???? jenant … imi pun si eu intrebarea, cine din societatea civila a cerut aceste 2 legi ???? ca pana si penitenciarele au zis ca cele 2 initiative is de prost augur …. disperarea in randul comunistilor PSD e mare, se apropie procesul lui Dragnea si trebuie facut ceva …. auzi aberatie, daca furi 199.999 mii lei nu e abuz in serviciu, doar daca furi 200 mii lei ….:))) ce lege e asta … dedicatie ….nu lege

  Reply
  1. Zoli

   Ar urma procesul marilor comunisti ”tatucu” Iliescu,Po(a)nta si Drac-nea! Iti dai seama ce lovitura sub centura ar insemna asta pentru PSD??! :)) Imaginea partidului ar fi ca o hartie igienica aruncata in buda! :)) Pai sa plateasca toate gunoaiele,legea e lege pentru toti!

   Reply
 2. jony iliescu

  Mai Grindeanu,ori sunteti barbati ori nu mai sunteti,Dati-le la ( ue) tuturor,patru ani mucles pentru bajetii.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2