Grindeanu, despre primele 100 de zile de guvernare: Au fost originale; unele masuri puteau fi comunicate mai bine

home camp2
home camp2
home camp2

Premierul Sorin Grindeanu caracterizeaza primele 100 de zile de guvernare ca fiind “originale”, el adaugand ca unele masuri adoptate de Guvern in aceasta perioada puteau fi comunicate “mult mai bine”, informeaza AGERPRES.

Intrebat luni, la Antena 3, cum ar defini intr-un cuvant primele 100 de zile ale guvernarii sale, Grindeanu a raspus: “Originale”.

Pe de alta parte, seful Executivului a afirmat ca in aceasta perioada au fost luate foarte multe masuri, iar unele dintre acestea ar fi putut fi comunicate “mult, mult mai bine”.

“Sunt lucruri care, poate, puteau fi comunicate mult, mult mai bine. Sunt masuri pe care noi le-am luat si, poate, comunicarea si modul in care au fost explicate n-a fost cea mai fericita. Dar acele masuri s-au luat. S-au crescut pensii, s-au redus taxe, a crescut salariul minim pe economie, s-au facut toate acele lucruri legate de studenti (…), programe nationale lansate”, a spus Grindeanu.

Seful Executivului a dat ca exemplu si bunul management de la nivelul Ministerului Agriculturii.

“Luna martie a fost o luna extraordinara din punctul de vedere al gestiunii, al managementului la nivel de Ministerul Agriculturii, de fonduri europene, de subventii care au fost date catre fermierii romani. Aproape un milion de oameni si-au primit la timp subventiile, nu cu intarziere, nu in lunile iulie sau august, asa cum erau obisnuiti”, a spus Grindeanu.

El a precizat ca toate masurile luate au fost foarte bine analizate, astfel incat efectele sa fie cele anticipate de Executiv.

“In favoarea a ceea ce spun (…) este si revizuirea facuta de Fondul Monetar International in urma cu cateva zile, privind cresterea economica, pe care a marit-o de la 3,8 la 4,2%. Intr-un final, o sa ajunga, sunt convins si dansii, la ceea ce noi am spus si anume 5,2%”, a spus Grindeanu.

Seful Guvernului a reiterat faptul ca, dupa primul trimestru, a fost inregistrat un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentand aproximativ 0,2% din PIB.

“Veniturile bugetare din luna martie au fost cu 22% mai mari decat in martie anul trecut (…) Ritmul de crestere pe primul trimestru al anului 2017 este exact cum l-am prognozat, de peste 5%. Veniturile totale la bugetul consolidat de stat sunt cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decat in trimestrul intai al anului 2016 (…) Colectarea taxei pe valoarea adaugata a crescut in februarie 2017 cu 2,5, fata de februarie 2016, iar in martie 2017, fata de martie 2016, cu aproape 9%”, a spus Grindeanu, el amintind si faptul ca peste 60.000 de noi locuri de munca au fost create, in Romania, in primele trei luni ale anului.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *