Grindeanu: Legea Educatiei trebuie sa raspunda asteptarilor actuale ale societatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Legea Educatiei trebuie sa raspunda asteptarilor actuale ale societatii, a afirmat marti premierul Sorin Grindeanu, precizand ca o eventuala modificare a acesteia va fi rezultatul “unei dezbateri largi”, informeaza AGERPRES.

“Am avut discutii si o sa am cu domnul ministru al Educatiei ca aceasta lege a Educatiei, daca se impune a fi schimbata, sa fie o lege care e rezultatul unei dezbateri largi si care sa raspunda nevoilor societatii”, a declarat premierul Grindeanu, la Europa FM.

Prim-ministrul a facut referire si la necesitatea continuarii colaborarii cu Administratia Prezidentiala in acest domeniu.

“Nu vreau sa iau meritele nimanui, chiar au avut dialog cei de la Ministerul Educatiei cu comisia prezidentiala. Eu cred ca, daca se lucreaza impreuna — si nu doar acea comisie si Ministerul Educatiei, ci toti cei interesati—, putem sa venim cu un proiect al legii Educatiei care sa raspunda asteptarilor actuale ale societatii. S-a schimbat de prea multe ori aceasta lege, de peste o suta de ori in cei 27 de ani si cred ca rezultatul nu e cel mai bun”, a aratat Grindeanu.

Pe de alta parte, premierul Grindeanu a vorbit despre situatia economica in primele luni ale acestui an, reiterand faptul ca nu are motive sa fie “pesimist” si sa creada ca deficitul nu va fi mentinut sub 3%.

“Avem acest acord de care ne tinem cu 3%. (…) Nu avem, in acest moment, motive de ingrijorare. (…) Productia industriala a crescut, in primele doua luni, cu 5,8%, comenzile noi in industrie — cu 7,8%, exporturile — cu 13,6%, contractele de munca, de la inceputul anului, cu 44.000. (…) Sunt date care ne bucura si care nu sunt date de catre Guvern, ci (…) vin de la Comisia Nationala de Prognoza”, a mai afirmat Grindeanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2