Grindeanu: Prefectul va avea functie de demnitate publica, de secretar de stat; trebuie sa iesim din ipocrizie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectii vor avea functie de demnitate publica, de secretar de stat, a anuntat vineri premierul Sorin Grindeanu, precizand ca aceasta este una dintre modificarile prevazute in Codul administrativ, informeaza AGERPRES.

„O sa venim cu Codul administrativ, important pentru alesii locali si nu numai, pentru tot ceea ce inseamna administratie (…) Avem un prefect, care este inalt functionar public (…) E greu sa ii schimbam ca sunt inalti functionari publici s.a.m.d. Este o ipocrizie. De fiecare data cand s-a schimbat cate un (…) Guvern, s-au schimbat prefecti, subprefecti s.a.m.d.

Ne mintim de 13 ani, de 14 ani, indiferent de ce Guvern a fost la conducerea tarii. (…) Prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu (…) Va avea prefectul post de demnitate publica, de secretar de stat, pe salariu de secretar de stat, astfel incat schimbarile sa fie cat se poate de normale”, a declarat Grindeanu, la Consiliul Judetean Braila, la o intalnire de lucru cu autoritatile locale.

Potrivit sefului Executivului, va trebui gasita o solutie si pentru sefii deconcentratelor.

„Inclusiv sefii deconcentratelor sunt reprezentantii ministerelor si trebuie sa aplice Programul de guvernare in judet, Program de guvernare care a fost votat de oameni (…) Si aici trebuie sa gasim o solutie in cel mai scurt timp, astfel incat sa mergem pe aceeasi linie. N-are sens sa ne furam singuri palaria”, a mai afirmat Grindeanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2