Grindeanu: Proiectul de lege de modificare a Codurilor penale va fi transmis la Parlament doar dupa dezbaterea sa

Proiectul de lege de punere in concordanta a deciziilor Curtii Constitutionale cu Codul penal si Codul de procedura penala va fi transmis la Parlament doar in momentul in care dezbaterea sa publica s-a incheiat, a afirmat, joi, premierul Sorin Grindeanu, informeaza AGERPRES.

“Ne-am angajat ca vom face un proces transparent, prin care sa consultam toate institutiile si nu numai, ONG-uri s.a.m.d. (…) Pe site-ul Ministerului Justitiei se afla acel proiect de lege (…) de punere in concordanta a deciziilor Curtii Constitutionale cu Codul penal si Codul de procedura penala. Este in proces de dezbatere publica acest proiect. Vom transmite catre Parlament — indiferent cine solicita acest lucru — acest proiect in momentul in care dezbaterea publica este incheiata”, a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, intr-o conferinta de presa comuna cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Premierul Grindeanu a facut aceasta precizare dupa ce a fost intrebat care este punctul sau de vedere fata de declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la intarzierea cu care sunt puse la punct actele normative de modificare a Codului penal.

“In momentul in care s-a incheiat aceasta dezbatere publica, (…) ni-l asumam in Guvern, ca si proiect de lege, si-l vom transmite in Parlament”, a spus seful Executivului.

Pe de alta parte, Grindeanu a mai spus ca nu are niciun fel de semne de intrebare referitor la faptul ca Parlamentul nu ar sustine Executivul in atingerea obiectivelor legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

“N-am niciun fel de semne de intrebare, in acest moment, cum ca Parlamentul n-ar veni in intampinarea noastra si nu ar sustine tot ceea ce noi ne-am angajat ca facem pentru atingerea acestor obiective. Iar lucrurile astea vor fi vazute in perioada imediat urmatoare”, a afirmat seful Executivului.

De asemenea, Grindeanu a subliniat ca atingerea obiectivelor legate de MCV nu depinde doar de Guvern, ci si de celelalte institutii.

“Nu doar de mine depinde si de Guvernul pe care-l conduc, ci si de celelalte institutii (…) Am detaliat astazi (in intalnirea cu Timmermans — n.r.) ce avem de gand sa facem, (…) pentru a atinge toate acele obiective, obiective care nu sunt doar un scop in sine pentru a inlatura MCV, ci sunt bune pentru intreaga societate, astfel incat sa intram pe un drum absolut normal si pe acel proces ireversibil”, a mai afirmat Grindeanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1