Grupa Canina din cadrul IPJ Maramures, felicitata pentru activitatea din anul 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupa Canina din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures a desfasurat pe parcursul anului 2018 mai multe activitati cu cei noua caini de serviciu, respectiv cinci caini de patrulare, doi caini detectare tutun, un caine detectare stupefiante si un caine de urmarire.

Deplasarile in teren, precum si patrularile in zonele de responsabilitate se efectueaza cu doua autospeciale alocate Grupei Canine, ambele fiind dotate si adaptate pentru transportul cainilor de serviciu.

„Pe parcursul anului trecut au fost efectuate lucrari pentru amenajarea canisei situate la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, fiind astfel asigurate conditii optime de intretinere si antrenament al cainilor de serviciu. Tot in aceasta perioada au fost demarate lucrari de constructie in vederea amenajarii unei zone de igienizare a cainilor de serviciu, urmand a intra in planul de dezvoltare si zona de antrenament (obstacole fixe si mobile, elemente de caroserie).

Pregatirea si antrenamentul cainilor de serviciu s-a efectuat cu respectarea procedurilor in materie, activitatile fiind organizate si coordonate de politisti cu experienta in domeniu, tinandu-se cont de categoria de serviciu din care face parte canina dar si de varsta acestora”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Activitatile in care au fost folositi cainii de serviciu in anul 2018:

a. 342 misiuni de mentinere a ordinii publice – 54 infractori prinsi, 70 infractiuni constatate;
b. 10 misiuni de prelucrare urma – 10 autori de infractiuni identificati si recuperarea prejudiciilor (bunuri si 26.600 lei);
c. 5 misiuni de cautare salvare – 2 autori infractiuni depistati si retinuti;
d. 5 misiuni detectare tutun – 28.000 pachete tigarete depistate, in cooperare cu S.I.F.;
e. activitati de promovare a imaginii politiei – 29 activitati in unitati de invatamant si zile festive.

Exemple semnificative:

– prinderea in flagrant a opt autori ai unor infractiuni de talharie, dintre care trei in judetul Satu Mare;
– identificarea a 5 autori de furt din locuinta;
– identificarea mai multor detinatori de stupefiante;
– prinderea unui autor al infractiunii de viol, in cadrul unei actiuni de cautare;
– identificarea autorilor in cazul unor furturi de scule electrice;
– participarea la o misiune in cooperare cu lucratori din cadrul S.I.F., care a dus la descoperirea unui depozit clandestin de tigarete de contrabanda.

„Pentru rezultatele importante obtinute in cadrul atributiilor de serviciu si a misiunilor din anul 2018, intreaga echipa care incadreaza Grupa Canina Maramures a primit felicitari scrise, iar echipajul format din agent sef adjunct Tatoc Alin cu cainele Vis a primit diploma in numele colegilor”, se mai precizeaza intr-un comunicat al IPJ.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2