Grupare infractionala care actiona si in Maramures, destructurata de politistii Serviciului de Investigatii Criminale

PNL

Miercuri dimineata, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramures, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare, au efectuat trei perchezitii la domiciliile membrilor unei grupari specializate in comiterea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals.

Trei membri ai gruparii au fost retinuti de politisti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Un al patrulea membru se afla deja in arestul politiei.

Este vorba despre patru barbati, cu varste cuprinse intre 31 si 41 de ani, toti din judetul Maramures, care sunt banuiti de comiterea a cinci inselaciuni pe raza judetelor Maramures, Hunedoara, Brasov si Cluj.

“In fapt acestia ar fi inchiriat autoturisme de la societati comerciale de profil, prin utilizarea unor documente false, dupa care ar fi dezactivat GPS-ul instalat pe masini si apoi le-ar fi comercializat unor terte persoane sau unor societati de dezmembrari auto. Prejudiciul total estimat este de aproximativ 70.000 de euro, contravaloarea celor cinci autovehicule sustrase, recuperat partial de politisti, pana la aceasta data.

Pentru destructurarea gruparii, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramures au beneficiat de suportul operativ al Directiei Operatiuni Speciale, precum si de suportul analitic al Biroului de Analiza a Informatiilor Maramures, de sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Maramures si al colegilor din mai multe judete.

Cercetarile sunt continuate, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, existand indicii despre implicarea membrilor grupului infractional in savarsirea unor fapte similare pe raza mai multor judete”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1