Grupul ANTIMAFIA ataca dur ‘gasca’ din conducerea Protectiei Copilului Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

protectia copilului maramures alina coste madarasInstalarea Alinei Coste Madaras in functia de director plin al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures nu a linistit apele. Incep sa iasa la lumina fapte si actiuni ale directoarei, din cele 9 luni de mandat interimar.
Salariati ai institutiei reclama angajari pe criterii de rudenie si cheltuieli aberante din banul public. Dezvaluirile, in cea mai mare parte penale, sunt cuprinse intr-o scrisoare semnata „Grupul ANTIMAFIA”.

Daca membrii Comisiei pentru Protectia Copilului din Consiliul Judetean Maramures aveau un minim interes ca lucrurile sa se desfasoare in sfera legalitatii in DGASPC s-ar fi aplecat demult asupra problemelor semnalate in petitie. Unele dintre puncte au ajuns in urma cu ceva vreme la urechile consilierilor judeteni. In baza lor s-a cerut si un audit, care nu s-a mai facut, insa.

Scrisoarea vorbeste de un interes direct al unuia dintre consilieri, care este si presedintele Comisiei, in DGASPC. Sa fie una dintre explicatiile pentru care sesizarile verbale sau scrise care au avut ca tema presupuse ilegalitati nu au fost luate in seama?

Este a doua scrisoare in ultima saptamana care vine din interior. Prima, redactata in urma cu 6 zile, era semnata de 54 de salariati din cadrul aparatului propriu al directorului Alina Coste. In cuprinsul ei, angajatii isi exprimau sustinerea pentru directoare si ii laudau rezultatele manageriale.

Scrisoarea a fost prezentata in plenul Consiliului Judetean de catre presedintele Zamfir Ciceu, publicata pe siteul institutiei si remisa presei sub forma de comunicat din partea conducerii executive.

Ramane de vazut daca si a doua scrisoare, in antiteza ca si continut cu prima, se va bucura de acelasi tratament.

Redam integral continutul scrisorii asa cum ea a parvenit presei.

Romeo DOBOCAN

 

ARGUMENTELE GRUPULUI „ ANTIMAFIA”

Ce vrea sa insemne prezenta PETITIE? NIMIC ALTCEVA DECIT faptul ca DECEMBRIE 1989-ne-a deschis poarta DEMOCRATIEI si am inteles ca libertatea de exprimare este un drept al fiecarui ROMAN.

In baza acestei libertati de exprimare ne-am permis sa ne desolidarizam de faptele care se petrec in D.G.A.S.P.C Maramures in ultimii ani.

Vedem cum CJ Maramures a pus lupul paznic la oi-adica pe nimeni alta decit pe ILEA CORNELICA , principala responsabila pentru tot ce se intimpla in prezent la D.G.A.S.P.C –MM.

A R G U M E N T E CARE NE DETERMINA SA NU FACEM PARTE DIN GRUPUL DE SUSTINATORI AI ACTUALEI CONDUCERI :

A .DE NATURA FAMILIALA

 1. -in prezent ILEA CORNELICA este angajata unitatii cu norma intreaga –ea in fapt lucreaza doar 2 ore pe saptamina.(salarul desigur fiind echivalentul a 8 ore/zi.)

 2. -fratele doamnei ILEA CORNELICA este muncitor in cadrul institutiei si i s-a dat spre folosinta permanenta o masina noua, pe care nimeni cu stie pentru ce o foloseste si cita benzina i se deconteaza din alocatiile bugetare.

 3. -nepoata doamnei consilier este DIRECTORUL GENERAL AL D.G.A.S.P.C. (Alina Coste Madaras-n.r.)

 4. -o alta nepoata este DIRECTORUL ECONOMIC al D.G.A.S.P.C. (Adriana Maria Scoropan-n.r.)

 5. -prietenul sotului directoarei Coste este angajat la compartimentul audit al unitatii

 6. -fostul sofer al doamnei ILEA (si nepot al ei) este sofer al actualei directoare (Cosmin Somesan)

B. DE NATURA JURIDICA:

 • 1,-reparatiile facute din 2005 pina in 2008 la centrele din judet, si in SPECIAL LA POIENILE DE SUB MUNTE SI CRRPH SIGHETU MARMATIEI. Sublinem faptul ca la aceste 2 locatii au fost facute si reparatii curente si reparatii capitale si investitii in acelas interval de timp.(ne este jena sa amintim de legalitate-notiuni folosite de aceasta consiliera doar cind trebuie altii sa dea socoteala-NICIDECUM EA SAU FAMILIA EI)

 • 2,-angajarile facute de ea si urmasii demni ai ei-componenta comisiilor de examinare(mereu aceeasi oameni de incredere) si nu in ultimul rind maririle salariale si gradatiile acordate.MARI SURPRIZE VOR FI (inclusiv in privinta lui BOITOR NICOLAE)

 • 3,-licitatiile de orice fel facute in mare parte cu nerespectarea legislatiei-aceeasi membrii aproape in toate comisiile de licitatie (fiecare din membri avind legaturi speciale cu SEFA). Licitatii trucate, contracandidati fictivi sau , criterii de evaluare stabilite in bataie de joc in faza de initiere a licitatiilor si nerespectate in faza de adjudecare. Despre preturi nu pomenim pentru ca „MAESTRUL DE CEREMONII VALEANU SI GASCA DE IMPLEMENTARE SE SUPARA” si nu vor mai cumpara nimic. SPRE exemplu nu vom mai beneficia de vinete congelate la aproximativ 16 lei /kilogram sau de oua cu 0,75 lei/bucata si nici de morcovi putrezi la 2,3 lei/kilogram.

 • 4,-vag ne amintim ca toti angajati au fost aproape SILUITI sa accepte ca pensia suplimentara obligatorie sa fie virata la „GENERALI „ unde BOITOR NICOLAE era mare consilier-si facea si dumealui un ban cinstit impreuna cu proaspatul angajat al unitatii investit cu onorabila sarcina de” purtator de cuvint”.

 • 5,-investitia uriasa facuta la locatia COPIII STRAZI nici in prezent nu este fructificata-de investitia de miliare beneficiind in medie ½ copil/luna –desi lunar aici sunt platite aproximativ 5 salarii.

 • 6,-in prezent constatam ca DOAMNA ALINA COSTE MADARAS a reevaluat performantele profesionale ale unor angajati pe care i-a investit in functii de conducere-de exemplu DOMNUL TAMAS FLORIN este seful centrului COPIII STRAZI si in acelasi timp seful unui alt grup de 6 case din Baia Mare si este si preot la o parohie din judet. CREDEM ca ar trebui sa fim instruiti si noi cum sa avem TREI NORME DE MUNCA PE ZI ca acest angajat capabil.

 • 7,-dotarile de natura obiectelor de inventar si a bunurilor corporale au fost casate in ultimii ani de comisii prezidate de NICULAE MARIANA (o alta indatorata a doamnei ILEA si a nepoatei). Multe bunuri au fost substituite si casate fara a exista in fapt.

PERSPECTIVE:

IN BAZA celor de mai sus si in urma investigatiilor facute de noi privind RUDELE PE CARE LE MAI ARE DOAMNA CONSILIER ILEA CORNELICA am tras urmatoarele concluzii:

 • -fiul doamnei este medic stomatolog-in curind vreo angajare sau contract al lui cu directia ?

 • -cumnata –sotia fratelui cu masina la scara din banii bugetului –a devenit, din vinzatoare de telefoane, psiholog –oare in curind angajata unitatii?(acum este si matusa de director, nu numai cumnata)

 • -nepoata de frate si ruda cu nepoatele actuale aflate la conducere –va deveni si ea unul din capabilii angajati ?

 • -mai sunt niste nepoate….IN CURIND…

IN CONCLUZIE actuala conducere si batalia dusa sunt absolut justificate – FAPTELE EI SI ALE CELOR SUSTINUTI DE EA TREBUIE SA FIE MUSAMALIZATE SI NU IN ULTIMUL RIND SA INTRE IN PRESCRIPTIE –ALTFEL BOITOR SI GRIGUTA O VOR DEMASCA SI SPUNE MULTE….

CU DRAG SI PE CURIND GRUPUL” ANTIMAFIA”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

22 Comments

 1. lux

  Un astfel de “Antimafia” n-ar strica nici la spitalul tbc din baia mare, ca vai mare manager e si “domnu`” bondre….

  Reply
 2. Vasile

  Nu pot sa contest faptele evocate, dar daca intr-adevar s-au intamplat, de ce nu atatea boase semnatarii sa faca o plangere la Parchet?

  Reply
 3. Alinas

  Problema mare este faptul ca toate institutiile statului au fost instiintate, dar iata ca nimeni inca nu face lumina in D.G.A.S.P.C. Maramures.

  Reply
 4. Alinas

  Vedeti in ultimii 3 ani la cate concursuri pentru ocuparea posturilor in D.G.A.S.P.C. , Cornelica Ilea a avut calitatea de preasedinte de concurs.

  Reply
 5. ION

  Gupul “ANTIMAFIA” ce a trimis aceasta”PETITIE” de ce nu are curajul, bunul simt de a si semna cu nume si prenume?.Nu de alta, dar poate ar mai fi doritori care sa se afilieze acstui “Grup” ce se “desolarizeaza” de faptele DGASPC.
  Cand invocam democratia, sa avem curajul democratic de a ne asuma semnarea unei astfel de “Petitie”, dar prea aduce a Caragiale. Lasandu-l pe Caragiale, d-lor/d-nelor aveti de facut plangeri, sesizari…faceti-o,faceti-o acolo unde trebuie, organelor abilitate (cu subiect si predicat – expresie mai nou folosita de anumiti jurnalisti)…dar daca proveniti din interiorul sistemului v-ati gandit cat rau faceti celor care lucreaza efectiv cu beneficiarii? Acesti beneficiari, citesc presa online si apare vidul de incredere si autoritate. Va mai mirati apoi si reclamati tot voi de derapajele aparute in formarea si educarea copiilor.
  Oare sunteti plictisiti sau frstrati de va apucati sa scormoniti “arborele genealogic” al celor ce nu va plac? Daca da, gasiti-va oameni buni un alt job, faceti politica ( e mai palpitant),angajati-va in presa, poate asa mai improspatam si imaginea sifonata (si la propiu si la figurat) a unora din presa locala.

  Reply
 6. gelu

  L-am vazut ieri pe Zamfir Ciceu prestand ca un cabotin la TL+. Parea un fecior virgin, gata sa intre intr-o manastire spre cucernica si vrednica mantuire. Doar ca manastirea e una de maici iar pensionarele sunt functionarea publice disponibile. Mai vorbea de demnitate si cinste. Sigur ca nu are ce cauta el acolo dar nu gasca de batausi din presa sunt cei indrituiti sa faca ordine. Si ei au pampersii c….cati. Cel putin NU Florescu care si-a aranjat nevasta la primarie la prietenul C. Mare tupeu dle sa faci pe justitiarul cand tu puti a r… Dar asta e viata, doua facultati, 20 de ani de presa, casa , jeep. Si toate din munca cinstita in tv falimentare. Mare manager care pus de Matei Dumitru sa-i conduca locanta de pe Valea Usturoiului a bagat in faliment si afacerea aia. Ce vremuri traim domle, ce vremuri.

  Reply
 7. Dobi

  Romeo Dobocan din dubla calitate de membru in grupul Anti-mafia si de “prieten” al doamnei Lavinia Orzac, nu e incompatibil?

  Reply
 8. ALCIBIADE

  Dati in institutia care va plateste de atata vreme, fara ca voi sa faceti nimic, nici macar atributiile. Sunteti niste l… care ati merita sa fiti dati afara ieri pentru ceea ce faceti. Nimic bun n-a ramas dupa voi si mai aveti nesimtirea sa scrieti petitii. Stim cu totii cine sunteti cei ce va intitulati antimafia, si de aici si de la Sighet. Mai anii trecuti, sa fie 2?, va balacareati intre voi de va ieseau spume la gura, si sunt marturii in acest sens, iar acuma va pupati in aceeasi cocina ca niste vietuitoare care asteapta sa devina carnati (de Fersig, cucher, condimentati la Sighet). Din pacate rusinea nu este apanajul vostru. Apropo, domn Dobocan, vezi ca fata blonda s-a folosit de ceva inregistrari cu tov. Man, facute in intimitate, poate te baga si pe matale si apoi sa vezi distractie. Abia astept. In final ma gandesc la vorba romanului: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

  Reply
 9. Alin

  Buna ziua imi permit si eu sa scriu un comentariu cu referire nu la subiectul scris ci la respectivul grup ANTI-MAFIA .
  Ceea ce vreau sa spun este ca grupul care se auto intituleaza ANTI -MAFIA este insusi Mafia in persoana din DGASPC Maramures care nu se pot obisnui cu faptul ca nu mai sunt in functii si sa-si bata joc pe de o parte de institutia DGASPC Maramures si banul public iar pe de alta parte de copii napastuiti de soarta, asadar respectivului grup care se stiu ei care sunt le recomand sa stea calmi ca le vine randul sa dea ei cu subsemnatul pentra faptele lor si sa nu se uite la ce fapte bune fac altii pentru noi copii din sistem intrucat faptele pe care le face noua conducere nu sunt altele decat in beneficiul nostru ,ca tot se vorbea despre arborele geneanologic din institutie ar fi foarte interesant sa-l facem si in privinta lui Boitor si lui Lavinia Orzac ca sunt sigur ca si ei si-au angajat neamuri in instituie sau prietenele de shooping se stiu ele care sunt ,asadar Boitor si Lavinia obisnuiti-va cu faptul ca nu mai sunteti la carma institutiei si nu mai fiti frustrati intrucat din cate observ grupul ANTI-MAFIA sa cam obisnuit sa traiasca din delatiune crezand ca poate poate vor reveni la carma institutiei si sa faca ce stiu ei cel mai bine sa isi bata joc de banul public si de copii napastuti de soarta .Ceea ce pot sa spun in final este decat RUSINE Grupului ANTI -MAFIA care se cred in momentul de fata sfinti gata de dus la manastire dar nu este altceva decat MAFIA din DGASPC Maramures ,recomand grupului ANTI-Mafia sa lase actula conducere sa-si faca treaba intrucat o fac foarte bine si in special interesului superior al copilului nu ca LAVINI ORZAC caruia ii placea sa abuzeze de acesta sintagma interesul superior al copilului care nu a facut altceva decat sa lucreze impotriva intresului superior al copilului impreuna cu grupul ANTI-MAFIA care acum se cred sfinti si acum ca este sarbatoarea Buna Vestire le spun o veste buna grupului ANTI -MAFIA nu mai sunteti la conducere incercati sa intelegeti lucrul acesta si sa va obisnuiti si daca nu sunteti capabili sa treceti peste aceasta trauma ma ofer personal GRUPULUI ANTI-MAFIA sa va platesc consiliere psihologica specializata pentru a va putea ajuta sa treceti peste aceasta trauma care sincer recunosc intradevar ca pentru GRUPUL ANTI-MAFIA este greu sa treaca peste aceasta trauma intrucat in trecut s-au comportat la DGASPC MARAMURES precum pe mosia lor dar eceasta epoca a luat sfarsit . Lasati oamenii care ne vor noua beneficiarilor binele sa munceasca in interesul superior al nostru si nu mai incercati sa blocati activitatea la DGASPC MARAMURES .SUCCES conducerii actuale si va urez multa putere de munca si multa rabdare pentru a putea extipra cancerul institutiei numit ANTI -MAFIA .

  Reply
  1. Florin

   In primul rand tu ai nevoie de consiliere psihologica specializata, condamnatule pentru coruptie sexuala asupra unui minor. Iar te crezi minor?

   Reply
   1. Alin

    Florine care nu esti Florin si care iti atribui o identitate falsa deoarece nu ai curajul sa-ti dai adevarata identitate ma bucur ca te sacaie problema mea inseamna ca sunt important ,sa-ti fie rusine !

    Reply
 10. Liviu

  INTREBARE : Lavinia Orzac este ,,prietena de joaca” a lui : Mircea Man, Felician Cernestean,Calin Matei,Catalin Chereches,etc ,sau depinde de imprejurari ,de inters la momentul respectiv,mai exact de cine se afla la butoane. Deodata brusc se aude pe diverse surse ca s-ar declara mare sustinatoare a liberalilor!!!!!!!!! Asa sa fie oare ???????? Asteptam raspunsuri de la domnii lideri politici ….

  Reply
 11. Oameni care au fost mintiti

  Mai domnule Consilier al presedintelui si domnule sot al Consilierei Presedintelui, ca sa nu utilizez fel de fel de pseudonime pe care le folositi domniile voastre, intrucat sunteti niste impotenti din punct de vedere profesional si afirmati chestiuni trunchiate ” ca si asa va place cuvantul”, am sa va spun cateva cuvinte: constat ca voi nu va informati, ci doar le auziti de la Ilea cea cu vino-ncoa, care intoxica pe toata lumea cu informatia ca “fata blonda se foloseste de inregistrari facute cu diversi barbati”. Si eu am fost informat cu ani in urma in acest mod. In ceea ce priveste complotul celor trei, a-ti fost informati rauvoitor si stim noi de la cine a-ti primit aceasta informatie! Daca te duce-ai sa te informezi la fata locului, asa cum ar fi trebuit sa faca un JURNALIST, constata-i ca nu se mai poate remedia relatia intre o romanca si o pseudo-evreica. Constat ca esti intr-o mare eroare si scrii mizerii, ca doar ti-ai ratat cariera si nimeni nu te stie daca semnezi cu numele tau real. Nu inteleg de ce te lasi folosit ca un PARPALAC care va fi lepadat in curand ca doar vine vara si nu mai e nevoie de tine sau te au la mana cu interviul distinsei tale sotii cand s-a transferat din Primarie in CJ. Ar trebui sa ne pastram simtul ratiunii si sa vorbim de chestiuni profesionale, ca doar vorbim de actuala conducere si rudele de sange a celor care au devalizat Directia in urma cu ceva timp, sau vrei sa vorbim despre managementul doamnei Coste care incearca sa faca totul functional incetul cu incetul? Directorul trebuie sa fie ferm, corect, dur chiar, dar tot timpul pe fază în favoarea beneficiarilor. Am mai putea aborda subiecte care le primiti de la Boitor, tot pe aceeasi tema, nu de alta dar incearca dispert prin toate barurile obscure sa informeze diverse persoane cum sta treaba cu inregistrarile. Domnule Boitor si doamna Ilea acum va pupati in aceeasi cocina cu un “tupeu grobian” cand e vorba sa balacariti cu informatii nefondate o persoana de care sunteti obsedati de ani de zile! Nu inteleg de ce unii sau altii stau pe margine si se uita la voi cat sunteti de frustrati, in loc sa faca o plangere la DNA si sa se intalneasca cu voi si sa va contrati pe afirmatiile facute de catre Man ca sa scape de Boitor pentru a nu-i cere acesta socoteala ca a numit-o pe Orzac, pe ce spunea Ilea ca a auzit de la Man, sau pe ce spunea Boitor si Coste despre Orzac lui Ciceu ca sa scape de ea si sa o numeasca Adjunct pe Coste Madaras Alina. Asa e mai baieti, vi se potriveste precum o manusa zicala “cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia” ca doar nu a-ti facut bataturi degeaba mergand la Ciceu cu minciunile voastre. Atentie domnule Ciceu ca astefel de postasi mincinosi ar putea sa va puna in dificultate la un moment dat!

  Reply
 12. Catre Liviu

  Draga Liviu, cred ca esti invidios ca prietena ta Loredana Bezna a devenit persoana non grata a Liberalilor.

  Reply
 13. mara

  Stimate CRISTIAN TUDOR POPESCU (…) de MARAMUREȘ, ai încercat măcar o singură data să vezi cu ochișorii zbanghii a lui matalele ce de personalități fac parte dingrupul c______os ANTI-MAFIA adecă nu…. dar lasă nu-i nimic îți spun eu, tov. boitor zis nea TĂTICU, fost supraveghtor de noapte la Centrul din Gârdani City cu o evoluție școlară extraordinară hai că o știu și pe asta, ce zici te fac o foaie matricolă? Ducesa de Țopenhaga lady Orzac cu alaiul de matroane și alte dame…și etc și etc. Măi nenea ziaristu de ce esti botanist, dacă îți place materia asta hai la garădina botanică, de ce nu faci nește cercetări înainte de a mîzgăli ceva pe fițuică dar oare tu cum ai ajuns scrib la ziar? Vin cu rugămintea să-ți rupi pana să-ți dai o demisie că nu ești bun,… ies aberații și aberații și aberații fară fond și fară noimă mi se pare mie dar ești cam puțin, puțin … hai fuguța la opincile lăsate la bariera că poate ai avut noroc și nu s-au ciordit.RUȘINEEEEEEEEE.

  Reply
 14. alexutza_sexxy@yahoo.com

  Nenea Romeo, fara Julieta ( daca ai detine una , sigur erai mai calm si mai relaxat)… Sper sa nu te vad prin oras, sa-ti explic cat e ceasul de pe Consiliu Judetean. Sincer… Esti o r…e pentru toata Mass Media. Ca om de televiziune, chiar pot sa-ti spun… esti NASPA nenica, NASPA !!! Fa un bine celor din jur si dispari in neant…

  Reply
 15. catre ALIN ISTVAN

  Tinere agramat Alin Istvan vreau sa te intreb un singur lucru: de care copii napastuiti din sistem vorbesti tu, de cei pe care i-ai abuzat sexual ani intregi si pentru care ai primit sentinta civila cu suspendare? Consider ca tu in momentul acesta ar trebui sa te pregatesti intens pentru examenele restante si pentru licenta nu sa iti exprimi gandurile si sentimentele ca nu ne intereseaza! De fapt ce vorbesc eu aici? Apuca-te tu draga sa inveti gramatica limbii romane, stii de ce? Pentru ca te dai de gol la celelalte comentarii aberante pe care le scrii sub diverse pseudonime. Si iti mai spun un lucru Alin, 4 ani de facultate nu inlocuiesc cei 7 de acasa….pe care tu din pacate nu i-ai avut!

  Reply
 16. SICTIR ALCIBIADE

  Doamne fereste-ne de inchipuiti! Dati cumva cu tamaie ca se umple comentariile de nenorociti ai soartei, de invidiosi si pe langa subiecte! Ba unii se cred Sefi ai gruparilor democratice, mari politicieni gen ALCIBIADE saracu si-a ales si un pseudonim neinspirat!!!! NENEA, ALCIBIADE A MURIT. Ti se aseamana cumva soarta lui? Apropo iti spun si eu o zicala : Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu diar pentru ceilalti, LA FEL SI CAND ESTI PROST ti se potriveste la fel de bine ca si zicala ta: cainele moare de drum lung si prostul de grija altcuiva. Hai sictir ALCIBIADE!

  Reply
 17. DOROTHEEA

  BRAVO LAVINIA ORZAC!!! ESTI O FRUMOASA, O SCUMPA SI O DESTEAPTA!!! SA MOARA DUSMANII DE CIUDA!!! ESTI O PERSOANA DEOSEBITA SI IMPORTANTA CA ALTFEL NU TE-AR VORBI ATATA LUMEA!!! BAGA SPAIMA IN TOTI!

  Reply
 18. nu te intereseaza

  Să-l pupi… pe Alcibiade! Adevărul doare,tare….. Știm, știm toți asta…. Sunteți o adunătură de incompetenți!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2