Grupul de Lucru Articolul 29 cere WhatsApp sa opreasca transmiterea datelor utilizatorilor sai cu Facebook

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

whatsapp-statusServiciul de mesagerie WhatsApp a fost avertizat de asociatia autoritatilor statelor membre UE pentru protejarea datelor cu caracter personal (Grupul de Lucru Articolul 29) sa opreasca transmiterea datelor utilizatorilor sai catre compania Facebook, scriu sambata BBC News si The Guardian, informeaza AGERPRES.

Grupul de Lucru Articolul 29 a indicat ca autoritatile statelor membre UE de reglementare in domeniu au ingrijorari serioase privind schimbarile survenite in politica de confidentialitate a WhatsApp in baza carora se face transferul datelor utilizatorilor catre compania Facebook.

Intr-o scrisoare adresata WhatsApp, asociatia cere oprirea operatiunii pana cand se va stabili ca prin aceste schimburi de date nu se incalca reglementarile europene in materie.

Cei de la WhatsApp au transmis prin intermediul unei purtatoare de cuvant ca vor coopera cu autoritatile de protectie a datelor cu caracter personal pe marginea ingrijorarilor exprimate si vor ramane angajati in respectarea legilor europene in vigoare.

In luna august a acestui an WhatsApp a anuntat ca incepe schimbul de date despre utilizatorii sai cu gigantul Facebook, care a cumparat serviciul de mesagerie in 2014 pentru 19 miliarde de dolari. La momentul anuntarii schimbului de date WhatsApp a explicat ca aceasta modificare a politicii sale are rolul de a oferi mai multe posibilitati de comunicare pentru utilizatori sai prin propunerea unor utilizatori relevanti cu care sa fie extinsa comunicarea. Masura a fost criticata public de numerosi utilizatori care au reamintit WhatsApp ca isi asumase anterior faptul ca va ramane un serviciu independent de noul sau proprietar, Facebook.

Mai multe organisme de protectie a datelor cu caracter personal din state membre ale Uniunii Europene au declansat anchete asupra modalitatii de partajare a datelor utilizatorilor WhatsApp cu gigantul Facebook. Recent, autoritatile din Germania au cerut Facebook sa inceteze sa mai colecteze datele utilizatorilor serviciului de mesagerie WhatsApp si sa le stearga pe cele deja stocate, conform theguardian.com.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2