Grupul Toyota, detronat de Volkswagen in 2016

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul auto japonez Toyota, care domina de mai multi ani industria auto mondiala, a anuntat luni o cresterea usoara a vanzarilor in 2016, pana la 10,175 milioane vehicule, ceea ce plaseaza grupul nipon in urma rivalului german Volkswagen, care anterior a informat ca anul trecut a vandut un numar record de 10,3 milioane autovehicule, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Grupul Toyota, care regrupeaza patru marci — Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) si Hino Motors Ltd (camioane) — nu a inregistrat anul trecut decat o crestere de 0,2% a vanzarilor la nivel mondial, ca urmare a scaderii exporturilor spre America de Nord, cea mai mare piata a sa, in timp ce pe piata din China a fost devansat de Volkswagen.

Grupul american General Motors, numarul trei mondial in 2015 cu 9,8 milioane vehicule vandute, nu a comunicat inca cifrele pentru 2016 insa este posibil ca GM sa raporteze vanzari comparabile cu alianta Renault-Nissan. Constructorul japonez Nissan a anuntat luni ca anul trecut a vandut 5,6 milioane vehicule iar anterior partenerul francez Renault a raportat vanzari record de 3,18 milioane vehicule.

Daca la vanzarile Renault-Nissan se adauga si livrarile Mitsubishi Motors (aproximativ un milion de unitati pe an) de la care Nissan a achizitionat anul trecut o participatie de 34%, alianta Renault-Nissan, care include de asemenea si Avtovaz, cel mai mare constructor auto rus, se apropie de vanzari anuale de 10 milioane de vehicule.

Ultima data cand Toyota a cazut pe locul secund in topul celor mai mari constructori auto a fost in 2011, cand un cutremur urmat de un tsunami a devastat nord estul Japoniei si a afectat grav operatiunile constructorului auto nipon.

Volkswagen a preluat pozitia de cel mai mare constructor auto mondial dupa o dominatie de patru ani a grupului Toyota, in pofida scandalului manipularii emisiilor poluante. Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *