Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscala in Germania

PNL

valiza cu baniProcurorii din Braunschweig (Germania) au deschis o noua investigatie privind evaziunea fiscala, dupa ce grupul german Volkswagen a recunoscut ca a manipulat datele privind emisiile poluante, transmit Bloomberg si Reuters, citate de Agerpres.

In 3 noiembrie, VW a admis ca a subestimat consumul de combustibil si nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de masini, marcile VW, Seat, Skoda si Audi, vandute in Europa. Aceste dezvaluiri privind economia de combustibil si nivelul emisiilor de dioxid de carbon, care, conform VW, reprezinta un risc economic evaluat la aproximativ doua miliarde de euro, au adancit criza cu care se confrunta grupul german. Suma include si platile catre guverne pentru veniturile lipsa din taxe.

In Germania, soferii platesc taxe mai reduse daca detin masini cu un nivel al emisiilor mai scazut. Echiparea masinilor VW cu softul care permite masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale, ar putea determina autoritatile germane sa solicite companiei sa ramburseze veniturile fiscale pierdute in urma utilizarii softului.

Procurorii din Braunschweig investigheaza oficial nivelul emisiilor la vehiculele VW cu motoare diesel. Este necesara o ancheta separata deoarece acuzatiile implica alte modele si alte persoane. Sunt investigati cinci suspecti, a declarat purtatorul de cuvant al Procuraturii, Klaus Ziehe, fara a-i nominaliza pe cei cinci.

Investigatorii se concentreaza pe evaziunea fiscala, dar ar putea fi vorba si de frauda, a avertizat Klaus Ziehe.

Reprezentantii VW au recunoscut luna trecuta ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel cu motoare de patru cilindri vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1