Guatemala: Un fost militar, condamnat la peste 5.000 de ani inchisoare pentru masacrul din 1982

Reclame home 1
Reclame home 1

Un tribunal din Guatemala a condamnat miercuri un fost militar la 5.160 de ani de inchisoare pentru masacrarea a 171 de persoane in ceea ce este considerata a fi drept una dintre cele mai grave atrocitati comise in razboiul civil de 36 de ani din aceasta tara, informeaza joi Reuters, titrat de Agerpres.

Procurorii au declarat ca Santos Lopez a participat in 1982 la uciderea in masa a aproape tuturor barbatilor, femeilor si copiilor din satul Dos Erres.

Lopez a fost acuzat ca facea parte din patrula speciala de elita Kaibiles care a fost trimisa la Dos Erres pentru a-i gasi pe membrii unui grup de gherila care au atacat un convoi militar.

Dupa ce patrula nu a reusit sa-i gaseasca pe membrii gherilei, toti satenii au fost scosi din casele lor si multe tinere au fost violate, potrivit procurorilor. Pentru a ascunde violurile, patrula speciala i-a ucis aproape pe toti cei care locuiau acolo.

Masacrul a avut loc in timpul regimului fostului dictator militar al Guatemalei, Efrain Rios Montt, care a murit in aprilie in timp ce era judecat pentru acuzatii de genocid comis in una dintre cele mai sangeroase faze ale conflictului din perioada Razboiului Rece ce a durat din 1960 pana in 1996.

Foto: The Himalaya Times

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole