Gunoaie si iarba uriasa: Cum arata una din petele negative ale orasului Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In urma unor repetate postari pe site-urile de socializare in care baimarenii care locuiesc pe strada Victor Babes (zona fostului liceu 2), postari in care acestia isi arata nemultumirea de modul cum arata spatiile verzi si intregul peisaj, am hotarat sa ne deplasam pana la fata locului.

Am descoperit acolo, pe langa diferitele gunoaie, iarba care ajunge pana la genunchi in anumite locuri, canalizare blocata, drumuri pline de gropi, lipsa iluminatului public, desi pe alocuri exista stalpi, dar si alte lucruri neconforme cu un municipiu din secolul 21.

In ceea ce priveste cladirile fostului liceu 2, ele au ajuns intr-o stare jalnica, completand peisajul sumbru al zonei, care, cu toate acestea, este extrem de frecventata seara de cei care fac sport.

In zona locuiesc in jur de 160 de familii, majoritatea aratandu-se nemultumite de felul cum sunt tratate de catre administratia publica, in conditiile in care platesc acelasi impozit ca si restul baimarenilor din alte zone ale orasului.

Locatarii spun ca au primit promisiuni in urma cu cateva luni din partea autoritatilor locale ca zona se va transforma, dar de atunci nu s-a schimbat nimic.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

14 Comments

 1. Sergiu

  Sunt doar cateva imagini!
  Daca am analiza obiectiv am constata ca orasul nostru este cel mai curat oras din tara, de cand este primar d-nul Catalin Chereches si ac este realitatea pe care multi carcotasi nu o observa.

  Reply
  1. Sefu lui Cereches

   Sergiu, orasu e curat pentru ca cetatenii isi platesc factura la DRUSAL.
   Si calculat la cate unitati locative are orasu e o afacere profitabila.
   Grilajele alea ca niste custi de la punctele de colectare a gunoiului casnic au fost puse in prima saptama de cand a venit Chereches pentru prima data ca primar. Astea nu sunt lucruri care le faci de pe o zi pe alta.
   Toata treaba a fost aranjata inainte.
   Terminati o data cu “e curat din cauza primarului” doar nu da primaru cu matura.
   La fel cum va rog sa terminati si cu “justitia e in mana lui basescu, le da asta in gura la mafiotii PSD” astea sunt fumigene de presa. Justitia e justitie, DNA e DNA si gata nu sunt astea in mana lui basescu si ale madamei udrisca si nici nu are puterea Udrea sa rezolve dosare la DNA. Sa fim seriosi cand ea are mai multe dosae la DNA decat are primru de Baia Mare

   Reply
  2. cipri

   Draga Sergiu, este usor sa vorbesti cand locuiesti intr-o zona a orasului in care nu esti nevoit sa misti un pai intrucat administratia locala se ingrijeste de tine!!!!!

   Reply
  3. Citzenu

   Curățenia orașului ar trebui să fie o stare de normalitate și nu de extaz la adresa primarului.
   O altă realitate cruntă este și cea mai mare rată de îndatorare dintre municipii pe ultimii 3 ani.
   Cu alte cuvinte cu peste 35 de milioane de euro luate împrumut, ipotecând viitorul copiilor noștri, a măturat centrul, câteva locuri de joacă, gărdulețe, a efectuat lucrări de vreo 10 milioane, restul fiind ”adaos comercial” la firmele de casă.

   Reply
 2. mihai

  poate la capitolul concerte e pe primul loc. orasul nostru e curoat doar in centru, doar de fatada. va rog sa mergeti in ferneziu, luminisului, horea, garii etc….totul e doar de fatada.pacat ca ne dezamageste domnul primar de la o zi la alta 🙁

  Reply
 3. Pinochio

  Cand au vrut sa faca acolo Scoala Americana, care la final ar fi europenizat vizual intreaga zona, ati atacat proiectul, tot n-a fost bine..

  Reply
  1. Sefu lui Cereches

   Scoala Americana… de ce scoala americana? Nu avem pedagogi romani si ONG-uri capabile sa lucreze cu copii? Ba avem si avem si oameni numai ca nu au fonduri. Podul spre liceul de arta pe care scrie in limba engleza “SCHOOL ART” stim si noi ca ne-a povestit Adelina cum primaru i-a zis “nationalism ieftin” la astia care s-au socat de ce trebuie sa scrie in limba engleza cand ar trebui sa fim mandri de limba romana care e mai veche decat limba latina. Majoritatea cuvintelor de uz general din limba romana care nu sunt termeni stiintifici si neologisme provin din vechea limba daca, e demonstrat. Si noi scriem in engleza. In arta asta se numeste kitsch adica MIMETISM IEFTIN. Ce o sa zica cei de peste 500 de ani cand o sa vada podu. Sigur istoricii din 2500 o sa zica arta baimareana a primit influente americane, iata dovada aici scrie in limba engleza. CAM ASTA INSEAMNA SA AI UN PRIMAR INCULT care numai se pozeaza langa artisti dar care nu intelege valoarea culturala si identitara a ceea ce face.
   Si mai mult primaru a zis ca podu ala a fost facut din banii lui. bla bla bla

   Reply
  2. colegu de redactie

   anamaria zisa pinochio, pe cine mai crezi ca prostesti cu comentariile tale de cacao. Tu nu citesti, nu ai aflat ca Rosiianu, the baimarean si altii au spioni in redactie? Ce se va alege de tine daca se schimba sefu, te da afara Dobocan de nu te vezi.

   Reply
  3. Sefu lui Cereches

   Pinochio, nu ai nimic cult si elevat de raspuns? Sau macar inteligent… 🙁
   Banuiesc le dai si tu dreptate lui Sergiu, Citizenu…
   Ori cei de la scoala americana au scolit doar profesorii 🙂 si pe nevasta lui Barbul

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1