Gunther Krichbaum, seful Comisiei pentru afaceri Europene din Bundestag, ii cere lui Toader sa o sustina pe Kovesi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Domnul Toader i-a spus textual oficialului german: „M-as bucura daca ea, adica doamna Kovesi, v-ar face si dumneavoastra ceea ce ne-a facut noua aici, in Romania”

Gunther Krichbaum (CDU), presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, i-a solicitat ministrului roman al Justitiei, Tudorel Toader, sa o sprijine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

“Puteti porni de la acest lucru: pe locul intai se afla Laura Codruta Kovesi, fost procuror-sef al DNA, pe locul doi se afla un candidat din Franta si pe locul trei un candidat din Germania. Competentele doamnei Kovesi sunt fara nicio urma de indoiala, este practic predestinata pentru aceasta functie si eu mi-as putea imagina, de exemplu, ca Germania si Franta ar putea ajunge la un compromis si la a gasi o solutie de comun acord in favoarea candidatului roman. Am adresat si o solicitare ministrului roman al Justitiei de a sprijini candidatul roman, pentru ca e un candidat care are sanse si care e candidat la o functie inalta europeana si care ar fi practic oprit putin, infranat de catre propriii sai oameni”, a declarat Krichbaum la Bucuresti, potrivit Agerpres.

Oficialul german a afirmat ca, la intalnirea cu delegatia din Bundestag, Tudorel Toader ar fi spus ca nu el a revocat-o din functie pe Kovesi, ci presedintele.

“Noi stim cum au functionat lucrurile in Romania si ar fi mai simplu, ca sa folosim asa un exemplu mai plastic, sa faci sa treaca o camila printr-o gaura de ac decat ca sa accepte Comisia de la Venetia asa o incalcare a statului de drept. De asemenea, domnul Toader a spus textual: ‘M-as bucura daca ea, adica doamna Kovesi, v-ar face si dumneavoastra ceea ce ne-a facut noua aici, in Romania’, acest lucru fiind practic o declaratie destul de clara si s-a devoalat. Tot ce a facut, de fapt, doamna Kovesi este sa lupte in favoarea statului de drept, a combatut coruptia si de fapt merita sprijinul si nu altceva”, a povestit Gunther Krichbaum.

O delegatie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german s-a aflat la Bucuresti, de marti pana joi, pentru intrevederi politice. Delegatia este condusa de presedintele comisiei, Gunther Krichbaum.

“Noi suntem Comisia pentru Afaceri Europene din Bundestagul german. Motivul calatoriei noastre este vizitarea tarii care tocmai a preluat presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, insa in cazul Romaniei exista si o a doua tematica si anume statul de drept si democratia. (…) Am sosit marti seara. Miercuri dimineata am avut sau mai corect am fi avut o intrevedere cu ministrul de Interne, care nu a considerat necesara participarea si a predat conducerea sedintei unui secretar de stat. Una dintre temele abordate a fost si despre evenimentele din 10 august si faptul ca inca nu e elucidat contextul, apoi am avut o intrevedere cu ministrul de Externe Melescanu si un pranz cu reprezentanti ai mediului de afaceri german. Una dintre firmele germane a deplans faptul ca modificarile legislative, de exemplu, prin intermediul ordonantei de urgenta pun mediul de afaceri in fata unor provocari de a nu se putea pregati la timp”, a mai precizat Gunther Krichbaum.

romania.europalibera.org

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2