Guvern: 23 ianuarie – zi libera; va fi recuperata pe 28 ianuarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca ziua de 23 ianuarie sa fie libera pentru salariatii din sectorul public, urmand ca aceasta sa fie recuperata pe 28 ianuarie, informeaza AGERPRES.

Decizia a fost luata printr-o hotarare de guvern. Potrivit unui comunicat al Guvernului, ziua de 23 ianuarie va face legatura intre weekend-ul 21 — 22 ianuarie si ziua libera de 24 ianuarie, cand este sarbatorita Unirea Principatelor Romane.

“23 ianuarie va fi recuperata, in regim de program normal, sambata, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana pe 31 ianuarie 2017”, precizeaza Executivul.

Facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

“Pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 23 ianuarie 2017 si nici participantilor in aceste procese.

In ceea ce priveste activitatea derulata prin Trezoreria statului s-au stabilit datele in care unitatile trezoreriei statului inregistreaza in contabilitate operatiunile de incasari aferente zilelor de 20 ianuarie si respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi intocmite retururile la incasare, precum si categoriile de operatiuni de plati prin virament care vor fi efectuate in ziua de 23 ianuarie 2017 de catre Ministerul Finantelor Publice”, se mai arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2