Guvern: Acord privind sistemul de formare profesionala din administratia publica

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Secretariatul General al Guvernului (SGG), Institutul National de Administratie (INA) si Banca Mondiala (BM) au semnat, marti, un acord de asistenta tehnica in vederea intaririi capacitatii INA si SGG de a dezvolta si a implementa politici publice cu impact asupra sistemului de formare profesionala din administratia publica, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, valoarea totala a proiectului este de 7.939.028,70 lei, iar durata acestuia este de 24 de luni.

“Analize functionale, bune practici internationale, standarde comune, practici de optimizare a proceselor decizionale sau programe de mentorat sunt cateva dintre actiunile prevazute in acordul ce are drept obiectiv final cresterea calitatii serviciilor publice si a relatiei dintre stat si cetateni”, se arata in comunicat.

Secretarul de stat in cadrul SGG Oana Pintilei, citata in comunicat, a declarat ca “imbunatatirea calitatii actului public este direct proportionala cu modul in care resursele umane din administratie sunt administrate si valorificate”.

“Trainingurile si formarea profesionala joaca un rol important la nivel individual, institutional si al intregului sistem public. Ne bucuram ca putem sa punem bazele unor noi practici care vizeaza cariera angajatilor din administratie si speram ca ele sa fie continuate si integrate in reforma de fond a administratiei publice “, a adaugat Pintilei.

Presedinte INA, Pavel Nastase, a afirmat in context ca prioritatea institutiei pe care o conduce sunt rezultatele.

“Cu totii vrem sa vedem acest lucru la finalul parteneriatului: teoria schimbarii sustinuta de o analiza minutioasa si recomandari puternice bazate pe dovezi, care vor duce la un mod mai bun, mai practic si mai inteligent de aplicare a programelor de formare profesionala, astfel incat functionarii publici sa aiba un parcurs al carierei clar si o dezvoltare profesionala sustenabila”, a spus Nastase, conform comunicatului.

Tatiana Proskuryakova, director de tara pentru Romania si Ungaria de la Banca Mondiala, a declarat, la randul sau, ca in centrul activitatii BM in Romania sta “consolidarea institutiilor publice”.

“Pentru a continua sa creasca si pentru a continua sa ofere beneficii cetatenilor din Romania, administratia publica trebuie sa fie un instrument eficient. Cred ca agenda discutiilor pe marginea eficientizarii administratiei publice nu se va incheia niciodata, intotdeauna exista un mod de a face mai bine, de a fi performanti”, a sustinut oficialul Bancii Mondiale.

Acordul semnat marti vine in sprijinul proiectului “Intarirea capacitatii INA privind dezvoltarea de studii/ analize cu impact asupra sistemului de formare profesionala in administratia publica”, semnat in august, anul acesta.

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020 si va fi implementat de INA, in parteneriat cu SGG si Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1