Guvern: Ajutoare de urgenta pentru familiile ranitilor in club Colectiv

baniGuvernul va aproba, in sedinta extraordinara de luni, ajutoare financiare de urgenta pentru familiile ranitilor in incendiul din clubul Colectiv, informeaza Agerpres.

Astfel, se vor acorda 7.500 de euro lunar familiilor ranitilor transportati la spitale in strainatate si 6.000 de lei familiilor celor internati in tara.

Potrivit prim-ministrului interimar, Sorin Cimpeanu, cei 7.500 de euro reprezinta transportul — 1.500 de euro — la care se adauga bani pentru masa, cazare si alte cheltuieli — 200 de euro pe zi timp de 30 de zile.

“Este vorba de acordarea cu titlu de ajutor de urgenta a unei sume de 7.500 de euro lunar fundamentata prin 30 de zile a cate 200 de euro pe zi acordati pentru cazare, masa si alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor — in momentul de fata avem 30 de victime internate in spitalele din strainatate — la care se adauga 1.500 de euro pentru cheltuieli de transport. Plata acestor sume urmeaza a se face in maxim 5 zile de la primirea solicitarii”, a declarat Cimpeanu, in debutul sedintei extraordinare.

El a afirmat ca au fost inregistrate mai multe solicitari din partea familiilor pacientilor transferati in strainatate, dar si din partea familiilor celor 83 de pacienti spitalizati in Romania.

Premierul interimar a precizat ca pentru acestia din urma se acorda un sprijin tot cu titlu de ajutor de urgenta in valoare de 6.000 lei pe luna, adica 200 lei pe zi pentru cazare, masa si alte cheltuieli.

Sumele se vor acorda pe toata durata spitalizarii, incepand cu ziua in care au fost internati, in functie de numarul de zile de spitalizare, indiferent care este perioada de internare.

Sorin Cimpeanu a mai spus ca banii vor fi acordati din Fondul de rezerva al Guvernului.

Pe de alta parte, el a aratat ca este in curs de elaborare un program de asistenta “complex” pentru victimele incendiului de la Colectiv, “care sa cuprinda si reintegrarea pe plan social, scolarizare si alte lucruri” prin Ministerul Muncii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1