Guvern: Clientii care nu primesc bon fiscal pot avea gratuit produsul solicitat

bon fiscalPersoanele care nu primesc bon fiscal pentru un serviciu sau un produs au dreptul sa nu plateasca pentru acestea, potrivit Ordonantei privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale care va intra in vigoare incepand cu 1 martie 2015, informeaza Agerpres.

“O noutate care a aparut astazi: se decide prin ordonanta ca, in situatia in care ati beneficiat de un serviciu sau un bun si nu vi s-a eliberat bonul fiscal, serviciul sau bunul respectiv devine proprietatea voastra fara sa mai platiti”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota.

Potrivit purtatorului de cuvant, in cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor organiza doua tipuri de extrageri : unele ordinare, lunare si unele extraordinare, “care se vor organiza cu ocazia Pastelui sau Craciunului, eventual si a altor sarbatori”. La extragerile lunare vor participa bonurile fiscale din luna anterioara, iar la cele ocazionale bonurile fiscale pentru o perioada anuntata dinainte de Ministerul de Finante.

“Va avea loc o dubla extragere: a unui numar de la 1 la 999 reprezentand valoarea fara zecimale a bonului fiscal si un al doilea numar reprezentand ziua in care s-a eliberat bonul”, a sustinut Calota.

El a mai spus ca posesorul bonului care a fost extras se va prezenta cu el la ANAF-ul local, il va depune si va intra in categoria celor care vor primi premii. Castigatorul trebuie sa prezinte la fisc bonul in termen de 30 de zile de la extragere, iar premiile vor fi achitate de ANAF in termen de 60 de zile de la depunerea acestuia.

“Premiile se acorda impartind suma dedicata extragerii respective la numarul celor care au bonul care corespunde celor doua criterii. Prima extragere va fi una extraordinara, organizata a doua zi de Pasti, pe 13 aprilie, cu cuantum total de premii de 1 milion de lei. Prima extragere ordinara va avea loc in iulie, cu bonuri din luna iunie”, a precizat Calota.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    inca o timpienie marca psd, jucam legalitatea la loterie. promit ca pe 2 martie ma duc cu gindul sa-l fac pe ala de la magazin.am nevoie de smart tv mai mare,3d, full hd, 102 cm …. si toate cele – ca tot se apropie ziua in care dinamo va juca in liga campionilor.beleaua e alta, cum sa-l fac?. pai pina nu-i dau banii nu-mi elibereaza bon fiscal.potrivit legii cam cit ar trebui sa astept din momentul in care am platit ? 1 minut, 5, 10 …. ?.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1