Guvern: Grup de lucru pentru realizarea sistemului de alerta prin telefonia mobila

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La nivelul Guvernului s-a decis, luni, infiintarea unui grup de lucru pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile, in urma unei intrevederi pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, la Palatul Victoria, cu operatorii de telefonie mobila, reprezentanti ai IGSU, ANCOM si STS, au precizat surse guvernamentale, informeaza AGERPRES.

Potrivit acelorasi surse, prima sedinta a grupului de lucru se va desfasura luni, de la ora 15,00, la sediul ANCOM.

Premierul Tudose a precizat, luni dimineata, la Radio Romania Actualitati, ca reprezinta o prioritate punerea in practica a unui sistem eficient de alarmare.

“Ceea ce va fi o prioritate, incepand cu ziua de astazi, sa stabilim un sistem de alarmare functional. Este o idee, m-am sfatuit si azi-noapte cu specialistii, ca, prin intermediul intermediul retelelor de telefonie mobila, toti cei aflati in zonele unde exista pericol sa se petreaca aceste fenomene extreme sa primeasca o avertizare pe telefon si aici va trebui sa lucram cu ISU si cu operatorii de telefonie mobila. De asemenea, rolul radioului public este, dupa parerea mea, esential in acest sens”, a declarat seful Guvernului.

Tudose va merge luni dupa-amiaza in zonele din vestul tarii afectate de fenomenele meteorologice extreme, unde va avea discutii cu reprezentantii autoritatilor locale si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, in scopul evaluarii situatiei din teren si identificarii celor mai rapide masuri de interventie si de sprijin pentru persoanele si comunitatile afectate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1