Guvern: O noua meserie va fi introdusa in COR – ”expert in dezvoltare durabila”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ocupatia de „expert in dezvoltare durabila” va introdusa in nomenclatorul Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR), dupa ce Ministerul Muncii a avizat favorabil o solicitare in acest sens a Departamentului pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cererea a primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii in data de 22 februarie.

„Ocupatia ‘expert in dezvoltare durabila’ va avea codul 242232 si va fi introdusa in cadrul Grupei de baza 2422 – Specialisti in domeniul politicilor administrative. Acest cod va putea fi folosit cu titlu provizoriu pana la publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica privind modificarea si completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania, care va statua aceasta ocupatie profesionala”, precizeaza sursa citata.

Motivul pentru care s-a solicitat introducerea acestei ocupatii il reprezinta revizuirea Strategiei de Dezvoltare Durabila din 2008 si implementarea celor 17 obiective ale Dezvoltarii Durabile (ODD) din Agenda 2030.

„In domeniul dezvoltarii durabile exista nevoia aplicarii unui cadru strategic, legislativ si institutional coerent si formarea unor nuclee ale dezvoltarii durabile in institutiile publice cheie din Romania, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni bine pregatiti in acest domeniu”, se explica in comunicat.

„Acum suntem in procesul de revizuire a Strategiei din 2008 si am considerat ca trebuie sa gandim si sa aplicam sustenabil aceasta revizuire, care va putea fi implementata cu succes daca exista aceste nuclee in care vor activa oameni dedicati si pregatiti. Asadar, consider ca este un pas important introducerea acestei ocupatii in nomenclatorul Clasificarii ocupatiilor din Romania, unul care ne va ajuta sa crestem nivelul de reusita in ceea ce priveste si obiectivele dezvoltarii durabile”, a declarat consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, citat in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole