Guvern: Salariul de baza minim brut garantat in plata, majorat la 1.450 lei lunar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-monedeGuvernul a aprobat, vineri, majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 1.450 lei lunar, incepand cu data de 1 februarie, pentru un program complet de lucru de 166 de ore in medie pe luna, reprezentand 8,735 lei/ora.

„Astfel, valoarea salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata creste cu 16% fata de sfarsitul anului 2016, respectiv de la 1.250 de lei la 1.450 de lei”, se arata intr-un comunicat al Executivului, transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, masura va avea efecte pozitive asupra cresterii economice cu circa 0,2 puncte procentuale si asupra stimularii ocuparii si reducerii muncii la negru. Totodata, masura are un impact social important, asigurand cresterea nivelului de trai si reducerea decalajelor sociale, se arata in comunicatul citat.

„Incheierea unui contract individual de munca cu stabilirea unui salariu de baza mai mic decat cel aprobat de Guvern astazi, respectiv 1.450 lei lunar, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 300 lei la 2.000 lei”, mai precizeaza Guvernul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. ioan

    In judetul fara niciun Parc Industrial si cu majoritatea salariilor in jurul minimului pe economie,avem crestere a bunastarii doar la guvernarile socialiste cand cresc ajutoarele sociale si salariul minim.Interesul liberalilor in acest judet a fost sa ramanem intr-o totala subdezvoltare pentru ca putinii industriasi sa-si maximizeze profiturile.Efectul a fost si este depopularea masiva a zonei,lucru care s-a vazut si la vot,dupa sirieni maramuresenii fiind cei mai mari migranti in Europa.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole