Guvernul a aprobat majorarea salariului minim la 2.230 lei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri ca a fost aprobata hotararea de guvern care prevede ca salariul minim pentru anul viitor sa fie de 2.230 de lei, informeaza AGERPRES.

“In sedinta de guvern de astazi am aprobat hotararea de guvern care prevede ca salariul minim pentru 2020, este vorba de salariul fara studii superioare, acela ramanand in cuantumul aferent anului in curs, sa fie de 2.230 de lei, respectiv, aceasta rezulta intr-un venit mediu de 1.297, ceea ce inseamna o crestere de 83 de lei pentru fiecare salariat”, a spus Alexandru la Palatul Victoria.

Ea a adaugat ca hotararea de guvern aproba “nu numai un cuantum de salariu, dar si o analiza” pe care a facut-o impreuna cu echipa Cancelariei premierului si cu Comisia Nationala de Prognoza.

“Echipele au lucrat la o fundamentare care sa arate din punct de vedere obiectiv ca aceasta crestere tine cont de rata inflatiei, dar si de indicele de productivitate. In aceste saptamani, atat eu, cat si colegii mei am fost implicati in consultari active cu toti partenerii sociali (…). Patronatele si sindicatele ne-au prezentat punctele dansilor de vedere. Am fost deosebit de interesata ca in procesul de consultare publica sa promovez proiectul de hotarare de guvern pentru ca toate partile interesate (…) sa isi poata expune parerea si am tinut cont de aceste pareri, le-am parcurs pe toate si le-am integrat in textul final”, a mentionat aceasta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1