Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate si gratuite

medicamentePresedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a anuntat, miercuri, ca pe lista medicamentelor compensate si gratuite adoptata marti de Guvern se afla si o molecula pentru boli rare, transmite Agerpres.

Anuntul a fost facut cu ocazia unei conferinte prilejuite de proiectul “Centru de expertiza pentru boli rare — Expert RARE”, cofinantat printr-un grant elvetian.

“Am facut un progres, niste pasi, chiar ieri am trecut de guvern lista cu medicamente din care unul este pentru boli rare. (…) Daca in dosarele depuse la Agentia Medicamentului exista medicamente pentru boli rare le luam in calcul si le vom introduce repede. Probabil va trebui sa facem ceva in a diagnostica mai repede si mai bine. (…) Nu va ascund ca intentionam sa introducem testele genetice si, dupa parerea mea, se poate relativ repede”, a spus Ciurchea.

El a subliniat ca vor exista niste reguli foarte clare privind aceste teste genetice, astfel incat nu se vor face pentru intreaga populatie.

“Vom face tintit — fie sa verificam tratamentul, fie sa stim ca dam un tratament acolo unde e nevoie. Sa diagnosticam o boala mai devreme. Pentru aceasta va trebui sa ne punem toti la masa si gasim solutia cea mai buna”, a completat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1