Guvernul a uitat de despagubirile pentru cetatenii afectati de calamitati. Deputatul Durus cere premierului plata cu prioritate a acestor sume (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 9000 de maramureseni asteapta, de aproape 6 luni, banii pentru despagubirile produse de grindina. Cei mai afectati au fost locuitorii din Recea, Baia Mare si Viseu de Sus. Guvernul a uitat de nevoile reale ale acestora. Deputatul USR Vlad Emanuel Durus, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a depus o interpelare catre premierul Romaniei, prin care a cerut ca dosarele depuse sa fie analizate si platite cu prioritate.

„Va rog sa realizati, doamna prim-ministru, situatia delicata in care se gasesc aceste persoane si nevoia reala de a fi ajutate. Guvernul pe care azi il conduceti a neglijat constant acest subiect, cel putin la nivelul judetului Maramures. Cauza pentru care si-au intocmit dosar de despagubire cele peste 9000 de persoane este cat se poate de reala si nu are ca urmare o vina proprie.

In antiteza cu aceasta politica de nepasare, ati luat masura de a acoperi din fondul de rezerva o gafa a administratiei judetene, care a pierdut, din propria vina, un proces cu un antreprenor executant de lucrari pe drumurile judetului din fonduri europene. Pentru ei ati gasit o salvare politica in valoare de 8 milioane de lei si ati mai promis inca 6 milioane de lei. Va indemn doamna premier ca, daca aveti cele 6 milioane disponibile, sa le alocati oamenilor. Colegul dumnevoastra de partid de la nivelul Consiliului Judetean nu are decat sa acopere prostiile administrative din buzunarele celor vinovati, asa cum prevede legea.

Va rog sa-mi indicati cu exactitate, doamna prim-ministru, cate dintre cele peste 9000 de dosare din Maramures le-ati analizat, care a fost concluzia si data pana la care solicitantii de despagubiri isi vor primi banii. Va amintesc ca in Maramures sunt dosare neplatite de la calamitatile din 2017.

Biroul comunicare, cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2