Guvernul a adoptat un proiect de lege care vizeaza acordarea unor drepturi pentru fostii sefi ai statului

Guvernul a adoptat joi un proiect de lege pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane si pentru completarea art. 2 din Legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman, se arata intr-un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.

Potrivit proiectului de lege publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” asigura asistenta medicala de urgenta, ambulatorie, spitaliceasca, reabilitarea medicala pentru presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor, prim-ministrul Romaniei, precum si pentru omologii straini pe timpul vizitei in tara noastra.

“Asistenta medicala de urgenta in misiuni pe teritoriul national este asigurata permanent pentru presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si prim-ministrul Guvernului Romaniei cu cate o ambulanta constituita din punct de vedere al personalului si dotarii, in functie de cerintele misiunii”, se arata in proiectul de lege.

Conform proiectului de act normativ, fondurile necesare se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apararii Nationale, si se prevad in bugetul Spitalului “Dr. Carol Davila”. Modalitatea de justificare a cheltuielilor se stabileste prin ordin al ministrului Apararii Nationale.

De asemenea, “prin acest proiect se creeaza cadrul legal pentru implementarea hotararii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care vizeaza asigurarea, la cerere, a unui control medical complet anual pentru persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman sau presedinte al Romaniei si a modalitatii de finantare a activitatii”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de lege.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1