Guvernul american anunta o scadere cu 40% a intrarilor imigrantilor ilegali pe teritoriul SUA

Intrarile pe teritoriul Statelor Unite a imigrantilor ilegali au scazut cu 40% in luna februarie in raport cu luna ianuarie, a anuntat miercuri guvernul american, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Scaderea numarului de arestari arata o schimbare importanta a tendintei”, a afirmat secretarul american pentru securitate interna, John Kelly.

“Dupa aplicarea de catre administratie a decretelor executive avand rolul de consolidare a legilor in materie de imigratie, arestarile si deplasarile imigrantilor ilegali tind catre un minim lunar in ultimii cel putin cinci ani”, a spus el.

De obicei, retinerile imigrantilor ilegali de catre serviciile vamale si de protectie a frontierelor inregistreaza o crestere de la 10 pana la 20% in fiecare an intre ianuarie si februarie, a afirmat Kelly.

“Din contra, in acest an am observat o scadere a numarului de arestari de la 31.578 la 18.762, o scadere cu 40%”, a insistat John Kelly.

“Aceste prime rezultate arata ca aplicarea legilor are un impact, ca descurajarea are un impact si ca aplicarea efectiva a legilor in materie de imigratie are un impact”, a subliniat ministrul securitatii interne.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1