Guvernul anunta OUG cu privire la Codurile penale. Mesajul premierului Dancila

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca, in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, s-a discutat si decis oportunitatea aprobarii unei ordonante de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala.

Este vorba despre adoptarea acelor articole din coduri care au fost declarate constitutionale.

Intrebata daca a existat o discutie despre adoptarea unei ordonante de modificare a codurilor, premierul a spus:

“Da, a existat o astfel de discutie in cadrul CExN. In unanimitate s-a hotarat ca articolele declarate constitutionale sa vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanta de urgenta. Mai multe detalii in acest sens, pentru ca tine de aspecte de natura juridica, va da ministrul Justitiei”.

Premierul a explicat apoi care este motivatia pentru adoptarea unei ordonante si nu a unui proiect de lege.

“Am vazut ca foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar in ceea ce priveste aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depasit. Am vorbit despre aceasta oportunitate”, a spus Dancila.

Seful Executivului a precizat ca este vorba despre o ordonanta privind modificarea Codurilor penal si de procedura penala.

“Nu pot sa va dau mai multe detalii, pentru ca trebuie sa vedem cum ne incadram in normele legale pentru a putea face acest lucru. Dar in cadrul CExN am hotarat ca ceea ce s-a declarat constitutional sa avem si aceasta posibilitate de a da ordonanta de urgenta. Stim foarte bine ca atunci cand CCR declara un articol, o lege constitutionala ea este obligatorie pentru toata lumea. Deci, pornind de la acest considerent, am avut aceasta discutie”, a explicat premierul.

In ceea ce priveste articolele declarate neconstitutionale, Viorica Dancila a aratat ca acestea “vor veni din nou in Parlament”.

Mai multe pe stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2