Guvernul britanic accepta oficializarea datei Brexit

home camp2
home camp2
home camp2

Guvernul Regatului Unit a anuntat joi ca va preciza data retragerii din Uniunea Europeana in legislatia intrata deja in procedura parlamentara, informeaza Reuters. Data propusa este 29 martie 2019, ora 23.00 GMT si rezulta automat din perioada de negociere inceputa la 29 martie anul acesta, dar nu fusese mentionata explicit in proiectul de lege, informeaza AGERPRES.

“Am ascultat membri ai publicului si ai parlamentului si am facut aceasta modificare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare privind sensul ‘zilei iesirii’ (din UE)”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Davis. “Acest pas important demonstreaza abordarea noastra pragmatica a acestei legislatii vitale”, a adaugat el.

Reuters dezvaluie insa ca autorul Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona urmeaza sa contrazica ideea ca iesirea Regatului Unit din UE este inevitabila. John Kerr, ambasadorul britanic la Uniunea Europeana din 1990 pana in 1995, urmeaza sa tina vineri un discurs la Londra in care va afirma ca “in timp ce discutiile despre divort continua, partile mai sunt casatorite. Reconcilierea mai este posibila”.

Dupa parerea lui Kerr, care a contribuit la redactarea articolului invocat pentru Brexit, premierul Theresa May trebuie sa inceteze cu inducerea in eroare a alegatorilor si sa recunoasca adevarul ca Regatul Unit poate abandona unilateral negocierile.

“Inca mai avem toate drepturile unui stat membru, inclusiv dreptul de a ne razgandi”, citeaza Reuters din fragmentele de discurs date publicitatii joi de biroul lui Kerr.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *