Guvernul britanic cauta viitorii experti in securitate cibernetica printr-un curs pentru elevi

Elevii din Marea Britanie vor invata saptamanal despre securitate cibernetica in cadrul unui proiect pilot care se va desfasura pe parcursul a cinci ani, autoritatile britanice urmarind in acest fel sa identifice viitorii experti care sa lucreze in slujba protejarii infrastructurii informatice a Regatului Unit, scrie sambata BBC News in editia online, informeaza AGERPRES.

Proiectul ar urma sa includa 5.700 de elevi care au varsta de 11 ani sau mai mare si care vor avea patru ore in fiecare saptamana dedicate acestui subiect nou.

Cursurile, care vor incepe din luna septembrie, vor cuprinde inclusiv ore de predare online si simulari cu amenintari din lumea virtuala actuala.

Saptamana trecuta, o comisie a parlamentului britanic a avertizat ca lipsa abilitatilor in acest domeniu afecteaza increderea in posibilitatile de aparare cibernetica ale Regatului Unit. Riscul reprezentat de pericolul unui atac cibernetic care ar putea fi desfasurat de criminali independenti sau de puteri straine este inclus in topul celor patru amenintari principale la adresa securitatii nationale a Marii Britanii, scrie BBC News.

Securitatea cibernetica este o industrie intr-o rapida dezvoltare, incluzand 58.000 de experti la nivelul Marii Britanii, potrivit datelor guvernului britanic, conform BBC.

Departamentul de Cultura, Media si Sport ofera o finantare de 20 de milioane de lire sterline pentru acest proiect educational, care va include deopotriva cursuri si metode de evaluare a cunostintelor dobandite.

Ministrul culturii si domeniului digital Matt Hancock a declarat pe marginea acestui proiect: ”Acest program inovativ de invatare va oferi miilor dintre cele mai bune si inteligente minti tinere oportunitatea de a deprinde abilitati din domeniul avangardist al securitatii cibernetice alaturi de celelalte materii ale lor din anii gimnaziali”.

”Suntem hotarati sa pregatim Marea Britanie pentru provocarile cu care se confrunta in prezent si in viitor, iar rolul acestor cluburi extracurriculare este tocmai acela de a ajuta la identificarea si la motivarea viitoarelor talente”, a mai spus acelasi Matt Hancock.

Guvernul britanic aloca deja fonduri pentru universitati si pentru programe de plasare in domeniul de activitate dedicat pentru acei studenti promitatori.

Expertul in securitate cibernetica Brian Lord, fost director adjunct al Comandamentului national de comunicatii (GCHQ), institutia britanica nationala care se ocupa de culegerea si analizarea informatiilor din sursele electronice, a declarat pentru BBC Breakfast ca acest proiect reprezinta o initiativa esentiala pentru a recruta mai multi oameni in aceasta profesie. Acesta a adaugat glumind: ”Exista o anumita perceptie ca securitatea cibernetica inseamna dependenti de tehnologie care au parul lung, poarta ochelari, se imbraca cu tricouri inscriptionate cu formatii heavy-metal si beau red bull”.

”Acei oameni chiar exista si ei fac o treaba extraordinara”, a subliniat Brian Lord, care a mai spus ”ca cu cat un copil primeste mai multa expunere cu atat mai mult el va fi pregatit pentru cariera sa viitoare, iar generatiile au nevoie sa inteleaga cum sa se protejeze eficient atunci cand folosesc mediul online, deci obtii un beneficiu dublu in acest sens”, incheie BBC News.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1