Guvernul britanic nu are un plan pentru Brexit, potrivit unui document publicat de BBC

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

londra 2Guvernul britanic nu are un plan general pentru Brexit si strategia privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea sa nu fie convenita in urmatoarele sase luni din cauza divergentelor din interiorul guvernului premierului Theresa May, potrivit unui document obtinut de The Times si publicat marti de BBC, informeaza AGERPRES.

Documentul, redactat de un consultant pentru biroul cabinetului britanic si datat 7 noiembrie, arata ca departamentele guvernului britanic lucreaza la peste 500 de proiecte legate de Brexit si ca ar putea fi nevoie de inca 30.000 de functionari publici pentru realizarea acestor proiecte.

Documentul, numit „Brexit Update”, este critic la adresa sefei guvernului britanic pentru tendinta acesteia de a „a lua decizii si de a stabili detalii pentru a rezolva singura aceasta problema”, au precizat marti BBC si The Times.

Cu toate acestea, nu exista inca nicio strategie privind iesirea din UE „din cauza divergentelor din cabinet”, precizeaza sursa citata.

Premierul Theresa May spera sa invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona — inceperea oficiala a procesului de doi ani pentru iesirea din UE — pana la sfarsitul lunii martie anul viitor, aminteste BBC.

Corespondentul politic al BBC Chris Mason, care a consultat documentul, a declarat ca acesta arata „cat de complex, ingrijorator si plin de provocari va fi procesul iesirii tarii din UE”.

Documentul subliniaza ca va fi nevoie de alte sase luni inainte ca guvernul britanic sa decida exact ce doreste sa obtina in urma Brexitului sau sa se puna de acord asupra prioritatilor sale.

The Times noteaza ca documentul mentioneaza de asemenea divergente intre ministrul de externe Boris Johnson, ministrul pentru Brexit David Davis si ministrul comertului international Liam Fox, pe de o parte, si ministrul de finante Philip Hammond si ministrul pentru mediul de afaceri Greg Clark, pe de alta parte.

„Acesta nu este un raport guvernamental si noi nu recunoastem informatiile pe care le contine”, a reactionat un purtator de cuvant al premierului Theresa May. „Noi ne concentram pentru a duce la capat Brexitul si pentru a face un succes din acest proces”, a mai spus oficialul britanic, noteaza Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2