Guvernul bulgar considera Rusia intr-un raport drept una dintre principalele amenintari externe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul Bulgariei considera Rusia drept una dintre principalele amenintari externe, potrivit unui raport de securitate nationala pe 2016, care a fost aprobat de catre executivul de la Sofia si trimis spre coordonare parlamentului, scrie in editia sa de miercuri cotidianul Sega, citat de agentia bulgara de presa BTA, informeaza AGERPRES.

Pentru prima data, noteaza sursa citata, un document guvernamental bulgar foloseste astfel de termeni duri impotriva Moscovei. ”Actiunile Rusiei reprezinta o sursa de instabilitate regionala si de amenintare a obiectivului nostru cheie: o Europa unita, libera si pasnica”, se afirma in raport.

Provocarile in materie de securitate cresc, mai ales in zona Marii Baltice si a Marii Negre, precum si in estul Marii Mediterane, unde Rusia isi consolideaza capabilitatile militare si isi intensifica operatiunile militare.

La acestea se adauga conflictele persistente de la periferia si din vecinatatea Europei, care devin o sursa de instabilitate si de insecuritate de durata”, se afirma in document, care a fost semnat de catre ministrii guvernului si personal de catre premierul Boiko Borisov.

Autorii raportului analizeaza pe larg rolul Rusiei, mai ales intr-o lumina negativa. O alta problema semnalata este inrautatirea relatiilor Rusiei cu NATO si Uniunea Europeana.

Acestea pun la o incercare serioasa arhitectura de securitate europeana, considera raportul. Riscurile pentru securitate nationala in 2016 includ de asemenea revendicari persistente sau noi din partea tarilor vecine pentru existenta unor minoritati care nu se regasesc in Bulgaria, pe fondul intensificarii asimilarii minoritatilor bulgare in alte tari din regiune si a incalcarii drepturilor lor, continuarea ostilitatilor in Siria, presiunea migratiei asupra Uniunii Europene, posibilitatea ca fluxul migratoriu sa fie folosit pentru infiltrarea unor celule extremiste, Brexitul, se mai spune in raportul guvernamental bulgar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2