Guvernul canadian nu a decis inca asupra acoperirii costurilor legate de securitatea cuplului princiar britanic

Guvernul canadian nu a decis inca daca va acoperi costurile de securitate legate de decizia printului si a sotiei sale Meghan Markle de a locui partial in Canada, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

“Cred ca trebuie sa ne gândim la aceasta si au loc discutii”, a declarat Trudeau intr-un interviu acordat canalului de televiziune canadian Global.

”Inca nu suntem siguri care vor fi deciziile, dispozitiile finale si acestea sunt deciziile care le revin”, a adaugat Trudeau, referindu-se la cuplul princiar.

Canadienii ”sunt de acord pe deplin” asupra unei locuiri partiale a cuplului princiar in Canada, dar ”exista inca multe discutii despre ce tip de costuri implica acest lucru”, a spus el.

”Nu am analizat aceasta”, a declarat, la rândul sau, ministrul de finante canadian, Bill Morneau, care a fost intrebat despre informatiile din presa britanica potrivit carora Justin Trudeau a asigurat-o pe regina Elisabeta a II-a ca tara sa va suporta costurile legate de securitatea cuplului princiar in Canada.

Daily Mail a evocat o contributie canadiana de 500.000 de lire sterline (583.000 de euro) pe an, in timp ce mass-media canadiene au estimat costurile legate de protejarea cuplului si a fiului lor Archie la aproximativ 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) pe an.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1