Guvernul Ciolacu dă OUG pentru majorarea rapidă de taxe și impozite, fără să mai aștepte. ”Având în vedere situația dificilă”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care vrea ca majorările de taxe și impozite să se aplice rapid în România, fără să se mai aștepte minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit notei de fundamentare a acestui proiect, modificarea Codului Fiscal este necesară ”având în vedere situația financiară dificilă a României reflectată în contul de execuție bugetară”.

Conform sursei citate, la data de 30.06.2023, în ceea ce privește deficitul bugetar, a fost înregistrat un procent de 2,32% din PIB, respectiv suma de aproximativ 37 mld lei la cheltuieli publice mai mare decât evoluția veniturilor publice încasate la bugetul general consolidat.

În nota de fundamentare, Guvernul Ciolacu recunoaște faptul că nu există măsuri fiscal bugetare pentru gestionarea eficientă a veniturilor bugetare, astfel că nivelul prognozat al deficitului bugetar este de aproximativ 6,84% din PIB, ceea ce în valoare absolută reprezintă 109,44 mld lei.

Acest lucru are ”consecințe imediate asupra creșterii costurilor finanțării deficitului bugetar, dar și asupra fondurilor alocate pentru investiții în cadrul Politicii de Coeziune cu un buget alocat de 46 mld euro, cât și asupra fondurilor alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență cu un buget alocat de 29,33 mld euro”.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole