Guvernul Ciolos TAIE FINANTARI acolo unde e nevoie de sprijin si investitii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

florin-tataru-deputatCu ocazia recentei rectificari bugetare, Ministerul Economiei FACE “ECONOMII” SI TAIE FINANTARI ACOLO UNDE E NEVOIE DE SPRIJIN SI INVESTITII, adica la proiectele cu finantare din fonduri europene nerambursabile si programele de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii. Guvernul Ciolos a diminuat bugetul alocat programelor destinate IMM-urilor, fapt deloc benefic avand in vedere valoarea scazuta a acestor finantari si numarul mic de potentiali beneficiari, raportat la numarul mare de IMM-uri care au nevoie de sustinere prin aceste programe. In plus, toate programele au fost lansate tarziu, respectiv in a doua jumatate a anului 2016, fapt care a dus la imposibilitatea implementarii proiectelor asumate de aplicanti, multi dintre ei renuntand la acestea. Este inacceptabila lipsa de responsabilitate cu care Guvernul Zero a condus Romania in acest an. Imi doresc sprijinirea IMM-urilor si a antreprenorilor romani pentru un mediu de afaceri sanatos si locuri de munca demne si bine platite.

”Economie” a realizat si Ministerului Transporturilor, care a pus la saltea 254 milioane de lei, bani ce trebuiau sa fie utlizati pentru reparatiile curente la infrastructura feroviara publica. In conditiile in care trenul care pleaca din Baia Mare ajunge in Bucuresti in cel mai fericit caz in 12 ore, ne permitem sa nu facem reparatii la infrastructura feroviara, deja mult prea performanta probabil pentru Guvernul Ciolos.

Si daca tot vorbim de cai de comunicatie, respectiv de protectia cailor de comunicatie si de transport, in special impotriva inzapezirilor, sau de protectia digurilor si a malurilor contra curentilor, viiturilor, ghetii, sau de protectia localitatilor, a cetatenilor si a diverselor obiective economice si sociale, Guvernul Ciolos nu putea sa nu taie fonduri de la Ministerul Mediului, adica exact institutia centrala care trebuia sa finanteze realizarea perdelelor forestiere de protectie. Si asta in conditiile in care impadurirea terenurilor degradate, inclusiv ridicarea de perdele forestiere figureaza ca obiective in Strategia privind Schimbarile Climatice aprobata prin Hotarare de Guvern. Iar lipsa acestora, pe timp de iarna, a creat si va crea si anul acesta mari probleme si situatii de urgenta pe drumuri si cai ferate.

Proiectul rectificarii bugetare prevede si o alocare suplimentara de 1,7 miliarde de lei la bugetele locale, suma mai mult decat necesara primariilor din teritoriu. Discutand cu primarii maramureseni, am aflat faptul ca de acesti bani era nevoie ca de aer pentru a putea plati salariile si cheltuielile si pentru a-si desfasura activitatea pana la finalul acestui an. Ramane totusi, ca dovada a seriozitatii si a bunei credinte, faptul ca Guvernul Ciolos a lasat primariile din teritoriu in agonie financiara pret de cateva luni, fara a-i interesa pe domnii ministri daca oamenii isi primesc salariile sau nu, daca proiectele locale se pot desfasura in armonie sau daca sunt blocate de lipsa banilor.

Ca si economist, inteleg cat de important este uneori sa facem economii, insa nu inteleg cum un Guvern poate sa faca economii in domenii prioritare pentru Romania si pentru romani. Ma intreb daca Guvernul Ciolos proceda la fel daca era vorba de interesele multinationalelor si ale companiilor straine pe care le-a sprijinit in acest an de mandat. Indraznesc sa cred ca in decembrie maramuresenii vor merge la vot si vor sanctiona acest comportament iresponsabil al Guvernului Ciolos. Eu cred in Romania, cred in maramureseni si cred ca merita un guvern care sa urmareasca binele cetatenilor in mod responsabil!

sigla Tataru PSD

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. silaghi

    S-a trezit un pierde vara din parlament. Care habar nu are ce este un judet ia cuvintul in fotografii. Ca la tribuna nu a calcat nici macar din onoare de a fi deputat. Si mai face pe omul cultivat. Turma tot turma este la psd.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2