Guvernul creste sprijinul pentru fermierii care cultiva usturoi – de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar

home camp2
home camp2
home camp2

Guvernul va creste sprijinul pentru fermierii care cultiva usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, a anuntat marti premierul Viorica Dancila, informeaza AGERPRES.

“In fiecare judet in care am fost in ultima perioada m-am intalnit cu oameni care lucreaza pamantul sau dezvolta mici afaceri in sectorul agricol. Am discutat despre cum poate Guvernul Romaniei sa sprijine in continuare acest domeniu foarte important. Astazi (marti – n.r.) venim cu masuri de imbunatatire a doua programe apreciate de agricultori.

Vom creste considerabil sprijinul pentru fermierii care cultiva usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, asadar o crestere de 300%. Sustinem astfel mentinerea acestei culturi cu traditie, precum si infiintarea de noi suprafete care sa asigure pe piata produse romanesti de calitate”, a spus premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

Ea a adaugat ca pentru producatorii agricoli sustinuti prin programul de tomate se va prelungi cu doua saptamani termenul de valorificare a productiei, si anume pana la 15 iunie.

“Luam aceste decizii pentru a veni in sprijinul producatorilor, iar in cazul tomatelor tinem cont de fenomenele meteorologice nefavorabile din aceasta primavara. Programul de sprijin pentru tomate cultivate in sere sau solarii se afla in al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate, incepand cu luna mai pana in luna decembrie”, a afirmat Dancila.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *