Guvernul de la Atena, remaniat: Tsipras scapa de ministrii rebeli

tsipras8Premierul elen Alexis Tsipras a decis vineri sa remanieze guvernul pe care il conduce, pe fondul evolutiilor din jurul acordului de salvare convenit cu liderii zonei euro, la Bruxelles, scrie ziare.com.

Astfel, Tsipras a demis mai multi ministri “rebeli”, care au votat impotriva planului de salvare ce continea reformele aspre cerute de creditorii internationali pentru acordarea unui nou imprumut Atenei, scrie Business Insider.

In total, zece ministri si adjuncti ai acestora au fost dati afara din Guvern, pentru ca s-au impotrivit masurilor de austeritate stabilite la summit-ul zonei euro de weekend-ul trecut, dupa 17 ore de negocieri tensionate si epuizante.

Asadar, ministrul Muncii Panos Skourletis va prelua portofoliul Energiei, pentru a-l inlocui pe Panagiotis Lafazanis, una dintre cele mai extremiste figuri din partidul Syriza.

Totodata, Tryfon Alexiadis a fost numit adjunct al ministrului de Finante in locul Nadiei Valavani, care a demisionat la inceputul acestei saptamani.

Totusi, Euclid Tsakalotos, care a devenit ministru de Finante pe 6 iulie, inlocuindu-l pe Yanis Varoufakis, si-a pastrat portofoliul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1