Guvernul de la Sofia inaspreste conditiile de acordare a cetateniei bulgare

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Justitiei din Bulgaria elaboreaza noi reguli care, in cazul aprobarii lor, vor inaspri conditiile necesare obtinerii cetateniei bulgare de catre solicitantii cu descendenta bulgara, relateaza luni novinite.com, informeaza AGERPRES.

Conform amendamentelor propuse, un candidat la naturalizare in Bulgaria va trebui sa specifice data exacta care atesta originea bulgara a solicitantului.

Un certificat in acest sens va fi emis de Agentia de stat pentru bulgarii de peste hotare.

De asemenea, vor fi necesare si alte documente aditionale pentru a demonstra ca o persoana are o ruda de origine bulgara.

Modificarile, care actualizeaza normele actuale ce dateaza din 1999, sunt motivate de faptul ca multi solicitanti care doresc sa obtina cetatenia bulgara nu prezinta dovada necesara a originii lor bulgare, potrivit cotidianului Sega.

In plus, solicitantul va trebui sa participe la un interviu si sa raspunda la toate intrebarile formulate. Daca cel putin una dintre aceste doua conditii nu este indeplinita, atunci cererea sa nu va fi procesata.

Cerintele pentru obtinerea cetateniei bulgare s-au inasprit in ultimii ani. Ultima schimbare, operata in urma cu doi ani, a vizat reducerea solicitantilor ce provin din Balcanii Occidentali, care incercau sa obtina cetatenia bulgara pentru a calatori liber in restul Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole