Guvernul francez isi majoreaza participatia detinuta la Renault 

renault-megane-2Guvernul francez achizitioneaza actiuni Renault pentru a-si majora participatia detinuta la producatorul auto, pana la 19,73%, cu scopul de a bloca o rezolutie care ar urma sa fie adoptata la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor si care ar putea sa diminueze controlul statului asupra companiei, transmite Reuters citata de Agerpres.

In prezent, statul francez detine 15,01% din capitalul Renault, proprietarul Dacia.

Ministerul de Finante de la Paris a anuntat, miercuri, ca va cumpara pana la 14 milioane de actiuni Renault sau o participatie de 4,73%, prin intermediul unui broker, care deja a achizitionat 9,56 milioane de actiuni si va achizitiona restul la un pret stabilit.

Valoarea participatiei este estimata intre 814 milioane de euro si 1,23 miliarde de euro (1,33 miliarde de dolari).

‘Aceasta tranzactie arata intentia statului de a folosi toate mijloacele aflate, astazi, la dispozitia investitorilor pentru a promova un capitalism agresiv care sa sprijine angajatii si cresterea companiei’, a afirmat ministrul Economiei, Emmanuel Macron.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1