Guvernul german şi-a îmbunătăţit uşor estimările privind evoluţia economiei în 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul german va da publicităţii săptămâna aceasta noile sale estimări îmbunătăţite privind evoluţia economiei în 2020, a declarat luni pentru Reuters o sursă guvernamentală din apropierea acestui dosar, informează AGERPRES.

Potrivit acestei surse, în prezent Guvernul de la Berlin mizează în acest an pe o contracţie a Produsului Intern Brut de 5,5%, în loc de un declin de 5,8% cât estima anterior. Aceasta înseamnă că recesiunea provocată de pandemia de coronavirus va fi uşor mai mică decât pierderile provocate de criza financiară globală din 2009, când PIB-ul Germaniei a înregistrat o contracţie de record de 5,7%.

În schimb, pentru 2021, Guvernul german mizează în continuare pe estimările anterioare privind un avans al PIB de 4,4%, susţine sursa citată de Reuters.

Ministerul german al Economiei a refuzat să facă comentarii precizând doar că ministrul Peter Altmaier va da miercuri publicităţii noile estimări revizuite.

Economia germană, motorul Europei, a înregistrat o contracţie de 9,7% în trimestrul al doilea, pe măsură ce cheltuielile gospodăriilor, investiţiile companiilor şi schimburile comerciale s-au prăbuşit în cea mai gravă perioadă a pandemiei. Ulterior, relaxarea restricţiilor, cumulată cu un pachet de măsuri fără precedent de salvare şi stimulare, a condus la o revenire robustă în trimestrul al treilea. În prezent însă creşterea explozivă a numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus a provocat îngrijorări cu activitatea economică ar putea încetini din nou.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole