Guvernul grec ar putea demisiona daca majoritatea grecilor va vota ‘da’ la referendum

tsipras8Ministrul grec de finante Yanis Varoufakis a declarat joi pentru un post de radio australian ca guvernul de la Atena ar putea demisiona in caz ca majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminica in favoarea propunerii de acord a creditorilor tarii, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Am putea demisiona, dar o vom face in spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea dupa noi’, a declarat ministrul. ‘Credem ca verdictul poporului trebuie respectat’, a mai spus ministrul de finante, conform caruia ‘nimic nu s-a sfarsit’ iar negocierile cu creditorii tarii vor fi reluate dupa referendum.

‘Nu sunt un prim-ministru care sa ramana in post fie ca ploua, fie ca e vant’, a afirmat anterior premierul stangii radicale Alexis Tsipras, intrebat in legatura cu eventuala sa demisie in cazul in care grecii vor vota majoritar in favoarea propunerii de acord a creditorilor de saptamana trecuta.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri in presa elena, aproape un grec din doi (46%) are intentia de a vota ‘nu’ la referendum, dar proportia a scazut puternic dupa introducerea restrictiilor de miscare a capitalului, de la 57% in urma cu doua zile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1