Guvernul grec declara razboi celor instariti si evazionistilor fiscali

mita-bani-catuse-catanaMinistrul grec de finante, Yanis Varoufakis, nu exclude posibilitatea ca pentru a aduce noi venituri la buget sa fie instituita o “taxa extraordinara” care va fi perceputa exclusiv “celor care pot sa plateasca”, transmite AFP citata de Agerpres.

‘Ne-am angajat sa aducem bugetul la echilibru. Daca voi fi constrans sa impun o taxa extraordinara, o voi face, dar aceasta se va aplica doar in cazul celor care pot sa plateasca (…), nu vom cere bani celor care sufera’, a indicat oficialul grec intr-un interviu acordat sambata postului local de televiziune Sky. ‘Ii avem in vedere pe cei care au bani, dar care nu au platit niciodata. Ei sunt tinta noastra si vom fi de neclintit’, a insistat el.

Declaratia lui Varoufakis survine la o zi dupa ce premierul Alexis Tsipras a anuntat o prima serie de masuri de combatere a evaziunii fiscale, obiectivul sau fiind ca datornicii sa plateasca macar o parte din arierate. Datoriile cumulate ale contribuabililor greci fata de fisc se ridica la circa 76 de miliarde de euro, total care creste de la o luna la alta.

Dupa negocieri dificile, noul guvern grec condus de stanga radicala Syriza a reusit sa convinga statele zonei euro sa prelungeasca cu inca patru luni programul de asistenta financiara pentru Grecia, executivul de la Atena angajandu-se in schimb sa ia masuri pentru diminuarea deficitului bugetar si pentru asigurarea incasarilor care sa permita achitarea unei parti din datoria publica fata de creditorii internationali, respectiv UE si FMI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1