Guvernul Grindeanu, la prima motiune de cenzura

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul Grindeanu da piept astazi cu prima motiune de cenzura. 123 de senatori si deputati de la PNL si USR au depus motiunea “Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidarii nationale”.

Parlamentarii PMP au anuntat ca vor sustine la vot motiunea, in timp ce membrii UDMR au anuntat ca se vor abtine de la vot, anunta Digi24.

Dezbaterea motiunii de cenzura va incepe la ora 12.00, in plenul reunit, unde Sorin Grindeanu va sustine si un discurs. Votul va avea loc dupa aproximativ doua ore de dezbateri.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu contine o serie de critici dure la adresa coalitiei PSD-ALDE, pe care PNL si USR o acuza de legalizarea furtului prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea.

„Renuntati la legalizarea furtului in Romania (…) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune. Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor. Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti”, se arata in textul motiunii de cenzura, potrivit News.ro.

Liberalii au anuntat ca vor vorbi pentru sustinere si cu „oameni de buna credinta, care nu doresc salvarea coruptilor prin legi date in Parlament pentru ei” din UDMR, PSD si ALDE.

UDMR a anuntat insa ca nu va participa la votul motiunii.

Singurii care s-au alaturat oficial demersului PNL-USR este PMP. „Vreau sa se inteleaga foarte bine ca nu suntem in remorca PNL, dar PMP va da semnaturi pentru motiunea de cenzura”, a anuntat saptamana trecuta presedintele PMP, Traian Basescu.

Sorin Grindeanu afirma duminica, intr-o emisiune televizata, ca motiunea de cenzura nu are nicio sansa sa treaca. „Este o modalitate democratica, noi avem o majoritate in Parlament in acest moment. Eu cred ca lucrurile sunt cat se poate de clare pentru ca acea motiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindenau.

El a precizat, luni, ca va avea in Parlament si un discurs prin care se va adresa persoanelor care au contestat masurile Guvernului din ultima perioada.

„O sa vedeti in discursul pe care o sa-l am la motiunea de cenzura. E un moment important, desi substanta motiunii pana la urma – ordonanta in sine – a fost retrasa si o sa-mi spun punctul de vedere maine in discursul pe care o sa-l am legat de acest subiect si de ceea ce inseamna motiunea de cenzura”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, intrebat fiind daca isi va cere scuze oamenilor pentru ceea ce s-a intamplat legat de OUG 13.

Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca este nevoie de 233 de voturi “pentru”. PNL, USR si PMP au impreuna 168 de voturi.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *