Guvernul impune o noua taxa persoanelor fizice si firmelo

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

“Penalitatea de nedeclarare” reprezinta un nou bir pe care persoanele fizice si firmele ar trebui sa-l pateasca catre stat in conditiile in care nu-si declara impozitele datorate statului, obligatii care sunt insa descoperite de Fisc in cuantum mai mare de 50 lei.

In acest caz, cei descoperiti vor fi  obligati sa achite o “penalitate de nedeclarare” de minimum 10% din suma, care va fi majorata la 100% daca datoria rezulta din evaziune. Persoanele fizice si firmele care vor plati aceasta penalitate de nedeclarare nu vor fi insa scutite de achitarea celorlalte plati, reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere, aferente datoriilor, potrivit Mediafax citata de dcnews.ro.

“Penalitatea de nedeclarare” a fost introdusa in ultima forma a proiectului noului Cod de Procedura Fiscala, retras de pe site-ul Ministerului Finantelor si obtinut de Mediafax, desi la inceputul anului a fost puternic contestata de catre mediul de afaceri.

Documentul releva intentia Guvernului de a introduce o astfel de “penalitate de nedeclarare” pentru obligatiile fiscale principale nedeclarate de contribuabili/platitori si stabilite de organele de inspectie fiscala prin decizii de impunere.

Cuantumul penalitatii va avea insa si o limita maxima, respectiv va fi de 100.000 lei ori de cate ori, prin aplicarea procentelor, aceasta depaseste 100.000 lei.

Aceasta limita maxima nu va fi insa valabila in cazul in care datoria fata de stat este generata de un act de evaziune fiscala. In acest caz, penalitatea de nedeclarare va fi majorata la 100%, conditia fiind insa ca actul de evaziune sa fie constatat de organele judiciare.

Daca datoria este stinsa prin plata sau compensare ori este esalonata la plata, cuantumul penalitatii va fi redus, la cerere, cu 75%.

Persoanele fizice si firmele care vor plati aceasta penalitate de nedeclarare nu vor fi insa scutite de achitarea celorlalte plati, reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere, aferente datoriilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *