Guvernul infirma acuzatiile lui Traian Basescu privind locurile de munca in randul tinerilor

Aflat la Scoala de Vara a tinerilor PMP, presedintele a atacat Guvernul pe motiv ca nu ar fi cheltuit niciun ban din sumele alocate de catre Uniunea Europeana pentru crearea de locuri de munca pentru tineri. Informatiile venite din partea MFE si ministrului Rovana Plumb infirma insa spusele presedintelui, scrie rtv.net.

Astfel, conform comunicatului emis de Ministerul Fondurilor Europene, se arata ca schema de finantare a locurilor de munca pentru tineri este functionala in Romania inca de la data de 1 ianuarie 2014, masurile fiind momentat finantate din bugetul asigurarilor sociale si din bugetul de stat. Sumele cheltuite urmeaza a fi decontate de Comisia Europeana dupa ce aceasta va aproba Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, neexistand astfel nu nicio intaziere in implementarea acestei scheme in tara noastra, se arata in comunicat.

Mai mult, sumele pentru tineri prevazute in Programul Operational Uman 2014-2020 sunt structurate pe doua axe prioritare, sumele alocate insumand 574 de milioane de euro.

“Am auzit, din partea presedintelui Traian Basescu, o varianta incorecta cu privire la realitatea pe subiectul schemei de sprijin pentru integrarea tinerilor pe piata muncii. Nu numai ca nu exista nicio intarziere in implementarea acestui program in Romania, dar suntem dati chiar ca exemplu de buna practica la nivelul UE pentru modul de implementare a schemei.

Iata ca acest guvern are rezultate apreciate si in plan european si stie sa foloseasca fondurile europene, pentru a crea locuri de munca si pentru a-i ajuta pe tineri sa isi gaseasca un loc de munca”, a declarat, de asemenea, ministrul Rovana Plumb.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1