Guvernul israelian nu este implicat in presupusa activitate de spionaj a firmei NSO acuzata de WhatsApp

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul israelian nu are nimic de-a face cu presupusa activitate de spionaj a firmei NSO Group, a declarat vineri ministrul israelian pentru Ierusalim si protectia mediului, Zeev Elkin, informeaza Reuters.

„NSO este un jucator privat care foloseste capacitati pe care le au israelienii, mii de oameni activeaza in domeniul cibernetic, insa guvernul israelian nu este implicat in aceasta, oricine intelege asta, nu are legatura cu statul Israel”, a spus Zeev Elkin la postul de radio 102.FM Tel Aviv.

WhatsApp a depus marti la tribunalul federal din California o plangere penala impotriva supravegherii cibernetice din partea firmei tehnologice israeliene NSO Group, acuzand ca aceasta companie foloseste serviciul de mesagerie pentru a spiona peste 100 de jurnalisti si de activisti in domeniul drepturilor omului, titreaza Agerpres.

Potrivit WhatsApp, in aprilie-mai a fost detectat un tip nou de atac cibernetic foarte sofisticat care exploateaza o vulnerabilitate in functia de apeluri video a aplicatiei. Atunci cand un telefon vizat suna, atacatorul transmite in mod secret un virus pentru a infecta telefonul cu un program-spion, a explicat Will Cathcart, directorul WhatsApp, pentru cotidianul Washington Post.

WhatsApp acuza in plangerea penala ca, intr-un interval de 14 zile, peste 1.400 de dispozitive au fost atacate in 20 de tari.

NSO Group a negat anterior orice implicare in atac.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2