Guvernul mai incearca o data! OUG pe completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte, o amnistie si gratiere mascata

Reclame home 1

Decizia ministrului justitiei, Tudorel Toader, de a pregati o ordonanta de urgenta prin care sa-i repuna in termen pe toti cei judecati de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte defineste modul avid in care ministrul joaca rolul de sluga pentru Dragnea si Tariceanu.

Ministrul PSD-ALDE este pregatit sa legifereze peste ceea ce a retinut Curtea Constitutionala in aceasta speta si peste principiul neretroactivitatii. De altfel, CCR a retinut acest fapt in Decizia 685/2018, data in speta completurilor de 5 judecatori: „Curtea retine ca prezenta decizie se aplica de la data publicarii sale, atat situatiilor pendinte, respectiv in cauzele aflate in curs de judecata, precum si in cele finalizate, in masura in care justitiabilii sunt inca in termenul de exercitare a cailor de atac extraordinare corespunzatoare, cat si situatiilor viitoare”.

„Tudorel Toader vrea sa inventeze termene noi, in afara celor nominalizate de CCR. Pentru cine? Pentru Dragnea, Udrea, Mazare etc., pentru toti care au facut averi, dar nu si le pot justifica. Cu toate acestea, ei spun ca sunt curatii acestei tari. Este o bataie de joc la adresa romanilor cinstiti, care vad ca unii se supun legii, iar pentru altii se fac legi. Este o ordonanta pentru o amnistie si gratiere mascata. Pe cei din PSD-ALDE nu-i intereseaza de consecintele incalcarii statului de drept, cu toate avertismentele venite de la Bruxelles”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Parlamentul European a adoptat in urma cu 4 zile, cu 397 de voturi “pentru”, 158 de voturi “impotriva” si 69 de abtineri, un proiect potrivit caruia guvernele ce exercita presiuni asupra justitiei sau nu reusesc sa combata coruptia risca suspendarea fondurilor europene.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *