Guvernul a majorat costul standard per elev/prescolar pentru invatamantul preuniversitar

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Costul standard per elev/prescolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, pentru anul 2017, creste de la 3.043 lei/an la 3.740 lei – prevad doua hotarari adoptate, miercuri, de Guvern, informeaza AGERPRES.

Unitatile de invatamant preuniversitar primesc finantare de baza in limitele costului standard per elev/prescolar de la bugetul de stat, din sumele defalcare din TVA prin bugetele locale.

“Costul standard per elev/prescolar se determina pentru fiecare nivel de invatamant, filiera, profil, specializare/domeniu, in functie de marimea si tipul unitatilor de invatamant, mediul urban/rural si coeficientii de temperatura din zone geografice”, explica un comunicat al Executivului.

Dupa cum precizeaza Guvernul, pe baza acestui cost se finanteaza cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora pentru unitatile de invatamant. In aceasta categorie nu sunt, insa, incluse cheltuielile pentru alocatii, pentru transportul la si de la locul de munca, precum si cheltuielile salariale in natura.

Pe baza acestui cost se face si finantarea cheltuielilor cu pregatirea profesionala, a cheltuielilor cu evaluarea periodica a elevilor, precum si a celor pentru bunuri si servicii.

Reclame home 1
Data curenta: ’24/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *