Guvernul ofera stimulente pentru somerii si tinerii absolventi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

job locuri de muncaPachetul de masuri active pentru stimularea ocuparii forţei de munca va intra in vigoare incepand cu 3 decembrie, dupa ce, marti, Guvernul a adoptat normele de aplicare a OUG 60/2016.

Ordonanta 60 se refera la acordarea unor stimulente la angajarea somerilor si a tinerilor absolventi.

Concret, somerii care decid sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajati, vor beneficia de o prima de instalare de 12.500 de lei. Persoanele care se vor muta impreuna cu familia vor primi 15.500 de lei. Prima de instalare se acorda in doua transe: o transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, la data instalarii si o transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, dupa expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Somerii inregistrati care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 3 luni vor primi o prima de activare in valoare de 500 lei neimpozabila.

De asemenea, Guvernul a introdus si o subventie a navetei somerilor care se angajeaza. Cuantumul acestei primei se calculeaza la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proportional cu numarul de zile in care persoanele in cauza desfasoara efectiv activitatea la angajatorul la care se realizeaza incadrarea in munca. Aceasta prima de incadrare se va acorda lunar, pentru o perioada de 12 luni, somerilor inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care se incadreaza, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 15 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil sau resedinta.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, finantarea este asigurata din fonduri nationale si europene.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2